• First Top Stories

    Το μουσείο της Ακρόπολης στη λίστα με τα κορυφαία μουσεία της Ευρώπης

    • NewsRoom


    To Trip Advisor, κυκλοφόρησε μία λίστα με τα 15 κορυφαία μουσεία στην Ευρώπη, σαν μέρος των δικών του “2016 Travellers’ Choice Awards”.

    Το ταξιδιωτικό website, αναφέρει ποια μουσεία αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες με βάση την ποιότητα και την ποσότητα των σχολίων που έχουν αφήσει οι εκατομμύρια χρήστες του, τον τελευταίο χρόνο.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται από μουσεία με αρχαιολογικό περιεχόμενο μέχρι και πλούσια σε έργα τέχνης και διακόσμηση παλάτια!

    Αυτή είναι τα 15 καλύτερα:

    Churchill War Rooms, Λονδίνο

    Οι λάτρεις της ιστορίας θα ευχαριστηθούν πολύ μία επίσκεψη στο Churchill War Rooms, όπου ο Winston Churchill, συναντήθηκε με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο χώρο αλλά και να μάθουν πράγματα σχετικά με την ιστορία των διαφόρων δωματίων, σε μία “βόλτα” που περιλαμβάνει και ξεναγό.

    Winston Churchill Museum

    Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

    Είναι περισσότερο γνωστό για τα απίστευτα εκθέματα δεινοσαύρων που έχει, αλλά αξίζει να το επισκεφθείτε έστω και για να δείτε μόνο την gothic αρχιτεκτονική του. Κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, οι επισκέπτες μπορούν να παραμείνουν μέχρι αργά, περνώντας μία νύχτα στο μουσείο.

    London's Natural History Museum

    London’s National Gallery

    Οι τοίχοι του είναι επενδυμένοι με έργα πολλών διάσημων ζωγράφων όπως οι Monet, Titian, Canaletto, Vermeer, Turner και πολλοί άλλοι. Εκτός όμως από τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους του, είναι από μόνο του ένα πολύ όμορφο κτήριο που αξίζει να το παρατηρήσεις και να το ανακαλύψεις.

    London's National Gallery

    Auschwitz – Birkenau State Museum, στο Oscwiecim, στη Πολωνία

    Το μουσείο εκθέτει σημαντικά εύρηματα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων που βρέθηκαν φυλακισμένοι εκεί.

    Auschwitz-Birkenau State Museum

    Uffizi Gallery στη Φλωρεντία

    Πρόκειται για ένα απόλυτα ρομαντικό μέρος όπου αβίαστα μπορείς να παρατηρήσεις τα έργα τέχνης. Αν βρεθείτε κάποια στιγμή εκεί μην παραλείψετε να δείτε τη “Γέννηση της Αφροδίτης” του Botticelli αλλά και την “Αφροδίτη του Ουρμπίνο” του Titian.

    Uffizi Gallery in Florence

    Μουσείο Van Gogh

    Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να θαυμάσεις τα έργα του Van Gogh, από το ομώνυμο μουσείο στο Άμστερνταμ, όπου πίνακες του όπως, “Η κρεβατοκάμαρα”, “Ηλιοτρόπια” και “Ίριδες” εκτίθενται στο κοινό.

    Van Gogh Museum

    Μουσείο Rijsmuseum, στο Άμστερνταμ

    Πρόκειται για το εθνικό μουσείο της Ολλανδίας και εστιάζει στην τέχνη και την ιστορία της χώρας. Στα highlights του μουσείου είναι οι πίνακες των εκπληκτικών Ολλανδών καλλιτεχνών Vermeer και Rembrandt.

    Amsterdam's Rijksmuseum

    Το γνωστό μουσείο του Λούβρου

    Eίναι το “σπίτι” της Μόνα Λίζα, του Leoardo da Vinci, αλλά εκτός από το φημισμένο έργο του Ιταλού καλλιτέχνη, θα μπορέσετε να θαυμάσετε τα υπέροχα δωμάτια με τα γλυπτά αλλά και τα μεγάλα διαμερίσματα του Ναπολέοντα του 3ου.

    Musee du Louvre

    Vistoria and Albert’s museum, στο Λονδίνο

    Eίναι γνωστό για τις ιδιαίτερες εκθέσεις που φιλοξενεί, όπως είναι εκείνη με τα γλυπτά στο Exbition Hall (εικονίζεται παρακάτω), αλλά και για την ασυναγώνιστη gallery μόδας που διαθέτει

    London's Victoria & Albert Museum

     

    Vasa Museum, στη Στοκχόλμη, Σουηδία

    Πρόκειται στην ουσία για το μέρος όπου φιλοξενείται ένα πλοίο που καταστράφηκε σε μία ναυμαχία τον 17ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο αποκαταστάθηκε και χρησιμοποιήθηκε ξανά.

    The Vasa Museum

    Το μουσείο της Ακρόπολης

    Ανάμεσα στα 15 καλύτερα μουσεία της Ευρώπης, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται το δικό μας μουσείο της Ακρόπολης. Νούμερο ένα προορισμός για όλους τους επισκέπτες της Αθήνας τόσο η Ακρόπολη, όσο και το νέο μουσείο της που εδώ και κάποια χρόνια αποτελεί πρότυπο μοντέρνας αισθητικής

    Acropolis Museum

    Το Βρετανικό Μουσείο

    Πάντα γεμάτο με τουρίστες που θέλουν να δουν τη γνωστή Rosetta Stone, τα περίφημα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα αρχαιοελληνικά γλυπτά αλλά και τη αιγυπτιακή αίθουσα όπου θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό παρατηρώντας τις μούμιες.

    The British Museum

    Prado National Museum, Μαδρίτη

    Πρόκειται για τη μόνη ισπανική gallery που βρίσκεται στη λίστα. Η εκτεταμένη συλλογή του από έργα τέχνης συμπεριλαμβάνει αριστουργήματα όπως του Bosch “The Garden of Earthly Delights Triptych”, αλλά και έργα των Velazquez, Rubens και Rembrandt

    Prado National Museum

    Μουσείο d’ Orsay

    Στεγασμένο σε ένα παλιό σταθμό τρένων, το μουσείο d’ Orsay, είναι ένα από τα πιο όμορφα μουσεία του Παρισιού, με μία έκθεση από πίνακες ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένου και έργων του Edgar Degas.  Εάν το επισκεφθείτε μην παραλείψετε να ανεβείτε στον 5ο όροφο της gallery για να δείτε τη μοναδική θέα της πόλης!

    Musee d'Orsay

    State Hermitage Museum and Winter Palace, στην Αγία Πετρούπολη

    Αποτελεί το σπίτι για πάνω από 1.000.000 έργα τέχνης και πάνω από 770.000 αρχαιολογικά αντικείμενα. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα “tour” στο ιστορικό παλάτι και να θαυμάσουν έργα των Rembrandt, Picasso και Matisse. State Hermitage Museum and Winter Palace

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/londino-se-kali-onirevosoun-ena-spiti-se-knightsbridge-chelsea-tora-ine-efkeria-sou/74171



    ΣΧΟΛΙΑ