• Business

    Traveloka: Ποια είναι η startup που χρηματοδοτούν BlackRock και Allianz

    • Bloomberg


    Η Traveloka εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock.

    H μεγαλύτερη online ταξιδιωτική strartup της Νοτιοανατολικής Ασίας ποντάρει στην μετά Covid ανάκαμψη για να επεκταθεί στην περιοχή.

    Η εταιρεία με έδρα την Τζακάρτα ανέφερε την Πέμπτη ότι έκλεισε συμφωνία για χρηματοδότηση με επενδυτές, όπως η Allianz Global Investors και η Ινδονησιακή Επενδυτική Αρχή.

    Το μέγεθος του γύρου χρηματοδότησης είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τον προηγούμενο στόχο των περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέφερε το Bloomberg News τον Ιούνιο. Η Traveloka, υποστηριζόμενη από επενδυτές όπως η GIC Pte και η Expedia Group, εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) στις ΗΠΑ ή στην Ινδονησία, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Η τουριστική βιομηχανία της Νοτιοανατολικής Ασίας βυθίστηκε λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, όταν τα lockdown σταμάτησαν όλα τα ταξίδια. Η Traveloka στράφηκε στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεργαζόμενη με τράπεζες, όπως η PT Bank Rakyat Indonesia και η PT Bank Negara Indonesia.

    Σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, τα έσοδα των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων της Νοτιοανατολικής Ασίας ενδέχεται να ενισχυθούν από την ταχεία ανάκαμψη των εγχώριων και διεθνών ταξιδιών στην περιοχή, βοηθούμενα από την υψηλή χρήση smartphones και τη χαμηλή διείσδυση των φυσικών ταξιδιωτικών πρακτορείων.

    Εκτιμά ότι η κορυφαία εταιρεία του κλάδου Traveloka θα αναπτυχθεί ταχύτερα από τους ανταγωνιστές της όπως το Tripadvisor και η Booking Holdings, προβλέποντας αύξηση των πωλήσεων κατά περισσότερο από 40% την περίοδο 2021-25 έναντι 36% του κλάδου.

    Η Traveloka, μαζί με την Tiket.com της Ινδονησίας, φαίνεται πιο ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της βιομηχανίας, η πιο κρίσιμη από τις οποίες είναι η επίτευξη κερδοφορίας εν μέσω σχεδίων για IPO.

    Η Traveloka βοηθά τους καταναλωτές να κάνουν κράτηση σε μια σειρά υπηρεσιών, όπως αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, καθώς και σπα και τουριστικά αξιοθέατα. Προσφέρει επίσης delivery τροφίμων και ασφαλιστικά προϊόντα. Η εφαρμογή της έχει ληφθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Η αποτίμηση της συμφωνίας δεν είναι ξεκάθαρη. Η Traveloka είχε αποτιμηθεί στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CB Insights, αλλά το Bloomberg News ανέφερε το 2020 ότι αναζητούσε κεφάλαια σε χαμηλότερη αποτίμηση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Porsche: Ανοδικό ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη εν μέσω αναταραχής στην αγορά

    Toyota: Αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων τον Αύγουστο



    ΣΧΟΛΙΑ