• First Top Stories

    Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση χιλιάδων κληρικών

    • NewsRoom


    Η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς φίλους του, διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδας.

    Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.

    Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, οι κληρικοί εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο, να συνεχίσουν δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

    «Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκκλησία της Ελλάδος: Οι κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε κατέχουν οργανικές θέσεις στο Δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε θέση μάχης οι κληρικοί – Προειδοποιούν για πρωτόγνωρες αντιδράσεις



    ΣΧΟΛΙΑ