• First Top Stories

    Ισίδωρος Ντογιάκος: Ολική ανατροπή στην εκλογή του μετά την επίδοση της πειθαρχικής ποινής

    Ισίδωρος Ντογιάκος, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Ισίδωρος Ντογιάκος, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


    Δύο εβδομάδες μετά την πανηγυρική επανεκλογή του στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο καθώς του επιδόθηκε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρειου Πάγου.

    Παρά την “καταδίκη” από το Πειθαρχικό Συμβούλιο ο κ. Ντογιάκος κατέβηκε τελικά υποψήφιος για τη θέση του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας, καθώς όπως είχε πει ο ίδιος  δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση – μία τυπική αλλα αναγκαία προϋπόθεση ώστε να του προκαλούσε κώλυμα εκλογιμότητας. Το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικο Συμβούλιο είχε επιβάλει ποινή στον διευθύνοντα τα προηγούμενα δυο χρόνια κ. Ντογιάκο στέρηση αποδοχών 40 ημερών, ως εκ τούτου  δεν είχε πλέον το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

    Στον κ. Ντογιάκο είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ποινή της επίπληξης για το ζήτημα της ανακοίνωσης σύγκλησης της Ολομέλειας εισαγγελέων Εφετών με θέμα «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος άσκησε έφεση κρίνοντας ότι η ποινή θα πρέπει να είναι βαρύτερη.

    Οι εισαγγελείς στην πλειοψηφία τους παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί η επίμαχη απόφαση θέλησαν με την ψήφο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Προϊσταμενου της Εισαγγελίας Εφετών.

    Πλέον όμως, η επίδοση της απόφασης καθαιρεί τον κ. Ντογιάκο από τη θέση όπου τον ανέδειξαν οι 39 εισαγγελείς Εφετών.

    Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος και αναλαμβάνει τουλάχιστον επί του παρόντος τα ηνία της εισαγγελίας. Όμως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/pitharchiki-se-ntogiako-allazi-ta-dedomena-ke-ferni-ekplixis-se-krisimes-dikastikes-ipothesis/74448

     



    ΣΧΟΛΙΑ