• First Top Stories

    Οικογένεια Στέγγου: H κρίση έβαλε πωλητήριο στο “My Toy”

    κωνσταντινος στεγγος my toy


    Η οικογένεια Στέγγου παραμένει για πολλούς μια από τις πλέον μυστήριες επιχειρηματικές φαμίλιες στην Ελλάδα, με τα μέλη της να επιθυμούν σχεδόν πάντα, την παντελή αποχή από τα κοσμικά δρώμενα και την όποια δημοσιότητα, ακόμη και αν αυτή αφορούσε τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

    Πριν από λίγες εβδομάδες στις 29 Σεπτεμβρίου, στην τακτική γενική συνέλευση της Ολυμπιακής Τεχνικής ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

    Η δυνατή τριανδρία της οικογένειας, ο πατήρ Κωνσταντίνος Στέγγος και οι υιοί Ανδρέας και Γιώργος εξακολουθούν να είναι στο τιμόνι του Ομίλου και της εταιρίας.

    κωνσταντίνος στεγγος
    Κωνσταντίνος Στέγγος

    Είναι αυτοί που υπέγραψαν την ίδια ημέρα που άλλαξε το Δ.Σ. την οικονομική έκθεση για το πρώτο εξάμηνο του 2016 που είναι ζημιογόνα αφού ο Όμιλος εμφανίζει ζημίες ύψους 5.767.968 ευρώ μ.φ.

    Η Ολυμπιακή Τεχνική μάλιστα είδε τις ζημίες της να αυξάνονται σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο που έκλεισε με 2.595.839 ευρώ, αφού φέτος το ποσό εκτινάχθηκε στα 8.357.968 ευρώ.

    Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις για την φετινή αγγίζουν τα 10.000.000 ευρώ και με όλα αυτά δεν είναι να απορεί κανείς για το πωλητήριο αγγελίας που φιγουράρει σε πολλές εξειδικευμένες ιστοσελίδες για το yachting όπως είναι η Boat International.

    Αφορά το «My Toy» την εντυπωσιακή θαλαμηγό του κ. Κωνσταντίνου Στέγγου, ένα εκπληκτικό σκάφος όπως έχουν πει όσοι είχαν την τύχη να το θαυμάσουν ως επισκέπτες.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η εντυπωσιακή θαλαμηγός βγαίνει στο σφυρί, καθώς αυτό είχε ξανασυμβεί και πριν από τρία χρόνια, με την τιμή πώλησης τότε να είναι 8.800.000 ευρώ.

    Από τον Βωβό στον Στέγγο

    Τώρα η οικογένεια απαιτεί από τον νέο αγοραστή 9.500.000 ευρώ, δείχνοντας ότι η κρίση δεν την έχει αφήσει αλώβητη, αφού όπως έλεγαν άνθρωποι που τους ξέρουν καλά είναι διατεθειμένοι να κάνουν ακόμη και παζάρια για να φύγει το «My Toy» από τα χέρια τους.

    Ένα σκάφος με την δική του γλυκόπικρη ιστορία, αφού ήρθε στην Ελλάδα το 2009, ολοκαίνουργιο, ναυπηγημένο στην Ιταλία από την AB Yachts με το όνομα «Maria-Pia» και ιδιοκτήτη τον Άρη Βωβό, στον οποίο κόστισε τότε περί τα 14.000.000 ευρώ.

    Το βάφτισε δίνοντάς του το όνομα της κόρης που απέκτησε με την Βίκυ Βωβού, λίγο πριν κρίση χτυπήσει για τα καλά την «γυάλινη» αυτοκρατορία με το πολύπαθο project του Βοτανικού.

    γιωργος στεγγος
    Το ζευγάρι Ανδρέα και Αθανασίας Στέγγου στο γάμο της Μαριάννας Στέγγου.

    Δεν το χάρηκε πολύ και όταν αποφάσισε να το πουλήσει ο Κωνσταντίνος Στέγγος με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, αποφάσισε να το αγοράσει.

    Όπως γράφτηκε τότε χωρίς να επιβεβαιωθεί ποτέ, το τελικό τίμημα δεν ξεπέρασε τα 5.500.000 ευρώ κάτι μάλλον δύσκολο να ισχύει για ένα νεότευκτο σκάφος με ιδιαίτερο σχεδιασμό και εξαιρετική συμπεριφορά στην θάλασσα.

    Η πραγματική τιμή αγοράς λένε γνώστες του χώρου αποκλείεται να ήταν μικρότερη των 9.000.000 ευρώ, εκτός και αν ο Βωβός είχε τόσο μεγάλη ανάγκη ρευστότητας, που δέχθηκε να πουλήσει το «Maria-Pia» τότε σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

    Ο κ. Κωνσταντίνος Στέγγος από την άλλη, είναι ένας άνθρωπος που φημίζεται για την διαίσθησή του να οσμίζεται ευκαιρίες και να χτυπάει την κατάλληλη στιγμή.

    Ότι και αν συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση, το φθινόπωρο του 2010 η εντυπωσιακή θαλαμηγός των 42 μέτρων, άλλαξε ιδιοκτήτη και μετά από λίγες εβδομάδες, άλλαξε και όνομα.

    Ήταν πλέον το «My Toy».

    my toy
    Η θαλαμηγός “My Toy”
    my toy στεγγος
    Το σαλόνι του “My Toy”

    Οι διακοπές της Ντέμι Μουρ στο σκάφος

    Το φθινόπωρο του 2012 μια βόλτα της Ντέμι Μουρ στην Γλυφάδα αποκάλυψε ότι η διάσημη σταρ ήταν ήδη τρεις εβδομάδες στην χώρα μας φιλοξενούμενη του ζεύγους Ανδρέα και Αθανασίας Στέγγου.

    Τότε έγινε ευρέως γνωστό με κάποιες διαρροές ότι ο γιος του Κωνσταντίνου Στέγγου και σύζυγός του ήταν κολλητοί φίλοι της Ντέμι Μουρ, όταν αυτή ήταν ακόμη ζευγάρι με τον Άστον Κούτσερ.

    Γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα νησί της Καραϊβικής πριν από οχτώ χρόνια και κατά κάποιο τρόπο «κόλλησαν» σαν παρέα, αφού οι δυο σταρ φιλοξενήθηκαν αρκετές φορές στο σπίτι του ζεύγους στο Μαϊάμι, ενώ συναντιόντουσαν συχνά και στην Νέα Υόρκη.

    ντεμι μουρ
    Η Ντέμι Μουρ

    Η Μουρ έκανε μια μεγάλη κρουαζιέρα με το «My Toy» μαζί με τους Έλληνες φίλους της απολαμβάνοντας τις ανέσεις της εκπληκτικής θαλαμηγού και τις ομορφιές της χώρας μας.

    Βούτηξε σε μαγευτικούς κόλπους του Ιονίου, περπάτησε στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς, λάτρεψε τους Παξούς και φρόντισε να περάσει απαρατήρητη στην Ψαρού, όπου μεταξύ άλλων εντρύφησε και στην hot yoga.

    Όταν το «My Toy» έδεσε σε μαρίνα των Νοτίων προαστίων, η διάσημη σταρ φιλοξενήθηκε στην βίλα του ζεύγους Στέγγου και απόλαυσε δείπνα σε σικ εστιατόρια όπως το Nobu στον Αστέρα Βουλιαγμένης, πριν επιστρέψει στην Αμερική με το lear jet των φίλων της.

    Ο πατριάρχης και οι διάδοχοι

    Άνθρωποι που έχουν ζήσει για χρόνια τους Στέγγους λένε ότι ακόμη και σήμερα, τίποτε δεν γίνεται στον Όμιλο χωρίς την συναίνεση του πατριάρχη της οικογένειας, Κωνσταντίνου Στέγγου.

    Τα πέντε παιδιά του – εκτός από τους δύο γιους απέκτησε και τρεις κόρες την Στέλλα, την Χρύσα και την Μαριάννα – τον λατρεύουν και όπως και αυτός απεχθάνονται την δημοσιότητα.

    Οι διάδοχοι στον Όμιλο είναι οι δυο γιοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι κόρες δεν έχουν θέση, σε μια οικογένεια που ήταν ανέκαθεν «κλειστή» και με ανύπαρκτες δημόσιες σχέσεις από επιλογή.

    steggos3
    Ο Γιώργος Στέγγος (αριστερά), η σύζυγός του Μαρίνα, η Ηρώ Κουνάβη και η Αγγελική Κατσαράκη, σε κοινωνική εκδήλωση στην Κέρκυρα

    Ελάχιστες είναι οι φορές που έχουν φωτογραφηθεί σε κάποιο κοσμικό event και οι φωτογράφοι μάλλον έκαναν πάρτι το βράδυ που ο Ανδρέας και η Αθανασία Στέγγου βγήκαν για βόλτα με τον Άστον Κούτσερ, πριν από τέσσερα χρόνια.

    Ο Αμερικανός ηθοποιός αφού πρώτα χόρεψε στο Villa Mercedes μετά τα έδωσε όλα σε νυχτερινό ναό όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος, εντρυφώντας μετά μανίας στον λουλουδοπόλεμο και χαρίζοντας άφθονα φωτογραφικά ενσταντανέ.

    Αργότερα γνώρισε και την Αράχωβα, εκεί όπου η οικογένεια διαθέτει εκπληκτικά σαλέ στην περιοχή, έξι στον αριθμό, στα οποία συγκεντρώνεται παραδοσιακά για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μαζί με λίγους πολύ στενούς φίλους που προσκαλεί.

    my toy
    Το “My Toy” στο παρελθόν ανήκε στον Άρη Βωβό

    Ο ηθοποιός ανάρτησε μάλιστα και μια φωτό στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία φέρεται να τράβηξε ο Ανδρέας Στέγγος.

    Τα καλοκαίρια εκτός από την εκπληκτική βίλα που διαθέτουν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» το οποίο τους ανήκει, τα μέλη της χρησιμοποιούν το «My Toy» για τις αποδράσεις τους στις Κυκλάδες, το Ιόνιο και τον Αργοσαρωνικό το φθινόπωρο.

    Η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα, διαθέτει επταμελές πλήρωμα και οι μίνιμαλ γραμμές κυριαρχούν στο εσωτερικό της, μαζί με τα εξαιρετικής αισθητικής έπιπλα σε γήινα χρώματα.

    Στο upper deck δεσπόζει το master bedroom του ιδιοκτήτη με τους άνετους χώρους και την εξαιρετική θέα, ενώ ιδιαίτεροι είναι και οι φωτισμοί του σκάφους που το βράδυ του προσδίδουν μια άλλη εικόνα.

    Τώρα μένει να φανεί αν θα βρεθεί αυτός που θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει το πλωτό παλάτι των Στέγγων, καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άγγελος Λάτσιος: Ποζάρει μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της μαμάς Ελένης – Δείτε τη φωτογραφία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο μάτι του κυκλώνα ο Μ. Ζολώτας. Τρίτη επίσχεση πλοίου για την εταιρεία του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η προηγούμενη Παρασκευή ηταν Black Friday για τον ελληνικό τουρισμό



    ΣΧΟΛΙΑ