• First Top Stories

    Τα πρώτα συμπεράσματα των Αρχών για το «τυφλό» χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο

    • NewsRoom

    Από τις έρευνες στο σημείο της έκρηξης


    Σε νεοσυσταθείσα οργάνωση, που δοκιμάζει τις δυνάμεις της και πειραματίζεται με εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποδίδει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το «τυφλό» χτύπημα χτες το πρωί στην ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου επί της Σκουφά, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

    Στο συμπέρασμα αυτό φτάνουν οι Αρχές, μελετώντας τη συνδεσμολογία της βόμβας που αποτελείτο από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου Μολότοφ (δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό) και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ΑΝΦΟ όπως συνηθίζεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το skai.gr.

    Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά ώστε να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση μέχρι τώρα.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 έξω από την εκκλησία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε μεταλλικό κουτί, το οποίο εντόπισε ο νεωκόρος του ναού και ειδοποίησε την Αστυνομία. Μάλιστα, φέρεται να μετακίνησε το κουτί από τα σκαλιά της εκκλησίας στην πλαϊνή πλευρά του ναού. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, τραυματίζοντάς τον στα χέρια και το πρόσωπο.

    Ο αστυνομικός υπέστη σοβαρά εγκαύματα, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ελαφρά τραυματίστηκε στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Πέραν της εμφάνισης νέας τρομοκρατικής οργάνωσης οι Αρχές ανησυχούν για το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιους «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από την έκρηξη στο Κολωνάκι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι – Δύο τραυματίες (upd+video)



    ΣΧΟΛΙΑ