• First Top Stories

    Έκρηξη έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι – Δύο τραυματίες (upd+video)

    • NewsRoom


    Έκρηξη σε  μεταλλικό κουτί, που ήταν τοποθετημένο έξω από τον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί.

    Το μεταλλικό κουτί έγινε αντιληπτό από τον νεωκόρο της εκκλησίας, ο οποίος, όταν το είδε δίπλα από την πλαϊνή είσοδο, το μετακίνησε σε παρτέρι και ειδοποίησε την αστυνομία.

    Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο από το ΑΤ Εξαρχείων είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί. Εκείνη την στιγμή σημειώθηκε η έκρηξη, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, ο οποίος ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

    Image result for άγιος διονύσιος έκρηξη

    Ο αστυνομικός και ο νεωκόρος νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, με ελαφρά τραύματα.

    Η οδός Σκουφά είναι αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές. Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Στ.Μπαλάσκας, έκανε λόγο για «καραμπινάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας».

    Image result for έκρηξη άγιος διονύσιος

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ωστικό κύμα από την έκρηξη έριξε στο έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια και μετακίνησε κάδους απορριμάτων. Μικρές υλικές ζημιές έχει υποστεί η είσοδος του ναού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συναγερμός στο Μενίδι – Ελεγχόμενη έκρηξη έξω από το Δημαρχείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη στο ΣΚΑΪ – Πολλά τα ερωτήματα απο την Αντιτρομοκρατική



    ΣΧΟΛΙΑ