• First Top Stories

    Η ΝΔ κλείνει τα 44 και το γιορτάζει με αλλαγή συμβόλου

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Γενέθλια για τη Νέα Δημοκρατία την Πέμπτη, που συμπληρώνει 44 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη. Το μήνυμα που θα σταλεί από την εκδήλωση είναι αυτό της συσπείρωσης, του ανοίγματος σε ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και της μετάβασης στη νέα εποχή μέσα από την ιστορική συνέχεια και τις διαχρονικές ιδέες. Συμβολικά όλα αυτά θα εκφραστούν μέσα από την αλλαγή του συμβόλου του κόμματος.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το νέο σύμβολο του κόμματος και το πώς θα αποτυπωθεί γραφιστικά θα είναι η έκπληξη της εκδήλωσης με τα στοιχήματα να μπαίνουν για το εάν θα επανέλθει ο πυρσός ή όχι.

    Η ΝΔ είχε αλλάξει σήμα το 2011 επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά. Τότε ο πυρσός, το σήμα κατατεθέν της παράταξης, είχε αντικατασταθεί από μια τεθλασμένη γραμμή φέρνοντας γκρίνια σε τμήμα των οπαδών, κυρίως των παραδοσιακών και αυτών μεγαλύτερης ηλικίας.

    Στην εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη το «παρών» θα δώσουν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, οι πρώην γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής και ιστορικά στελέχη. Μαζί τους θα είναι η ΟΝΝΕΔ και μέλη από το μητρώο στελεχών, που αποτελούν τη σαφή ένδειξη της ανανέωσης του κόμματος. Η συνύπαρξη του «παλιού» με το «νέο», αποτελεί την αποτύπωση της συνέχειας της κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και της «πανστρατιάς» στην οποία κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 12 μονάδες η ΝΔ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: Η ανικανότητα του Τσίπρα φταίει για τις περικοπές των συντάξεων



    ΣΧΟΛΙΑ