• First Top Stories

    Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης: Ομίχλη και ερωτήματα για τον ρόλο Πετσίτη

    • NewsRoom

    Από αριστερά: Αλέκος Φλαμπουράρης, Μανώλης Πετσίτης και Αλέξης Τσίπρας


    Ομιχλώδες παρέμεινε το τοπίο σχετικά με τη δράση του Μανώλη Πετσίτη και μετά την χθεσινή πολύωρη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ στη Βουλή. Με μισόλογα και με την τακτική «δεν ξέρω, δεν άκουσα» η κυβερνητική παράταξη προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αφήνοντας αναπάντητα τα βασικά ερωτήματα για τις οικονομικές συναλλαγές και τις δραστηριότητες του στενού φίλου του Νίκου Παππά.

    Όσο εξαφανισμένη είναι η «πέτρα του σκανδάλου», ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης, αλλο τόσο εξαφανισμένος είναι και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που προσπαθεί να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο.

    Η υπερασπιστική γραμμή αποκαλύφθηκε χθες από τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Παρουσίασε τον «Μανόλο του Παππά» σαν έναν «τουρίστα», λέγοντας πως δεν ήταν φίλος του πρωθυπουργού και δικαιολόγησε τις φωτογραφίες που εμφανίζεται μαζί με τον πρωθυπουργό και τον ίδιο, λέγοντας πως απλά συμμετείχε «μαζί με αρκετό άλλο κόσμο» στους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης του 2015.

    «Αν είστε στο δρόμο και δίπλα σας περάσει κάποιος και σας βγάλει φωτογραφία ή έρθει κάποιος στο γραφείο και βγάλει φωτογραφία δεν θα ήταν ντροπή μου να το αναφέρω» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. «Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή του Φλαμπουράρη κάποιος που –όπως μου λένε– βρέθηκε δίπλα μας όταν κερδίσαμε το 2015 και έβγαλε φωτογραφίες».

    Όταν  από τα έδρανα της ΝΔ του υπενθύμισαν τις φωτογραφίες που εμφανίζουν το συγκεκριμένο πρόσωπο στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Φλαμπουράρης αντέδρασε εκνευρισμένος. «Ποιο πόντιουμ; Μην με εκνευρίζετε. Δεν καταλαβαίνετε τι λέτε; Όπως δεν καταλαβαίνετε το περιεχόμενο της ερώτησης. Δεν ξέρετε την ουσία».

    Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποδράσει από την υπόθεση, υπάρχουν «φωνές» από τον ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν ενόχληση, όπως ο Νίκος Φίλης, ο οποίος κάλεσε τον κ. Παππά «να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου δυσανασχετούν που ολόκληρη η κυβέρνηση σύρεται σε αυτή την υπόθεση, αγνοώντας μάλιστα οι περισσότεροι και το παρασκήνιό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 11 φωτογραφίες που «καίνε» τον Φλαμπουράρη για τον «τυχαίο περαστικό» Μανώλη Πετσίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστείες δικαιολογίες Φλαμπουράρη για Πετσίτη: «Επισκέπτης στο Μαξίμου, έβγαζε απλά φωτογραφίες»



    ΣΧΟΛΙΑ