• First Top Stories

    Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα: Ο παραμυθένιος αρραβώνας. Όλες οι λεπτομέρειες μόνο στο mononews

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα

    Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα. Φωτό από τον αρραβώνα τους το 2017


    Ο εφοπλιστής κ. Γιάννης Κούστας και η εδώ και ένα χρόνο σύντροφός του, η 24χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα, από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς είναι πια αρραβωνιασμένοι και ξεκινούν επισήμως την κοινή τους ζωή, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

    Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ναό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το club-restaurant Island, που ανήκει στον όμιλο του επιχειρηματία κ. Χρύσανθου Πανά – και συγκεκριμένα στον χώρο Island Residence – συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 500 καλεσμένοι για να γιορτάσουν μαζί με το ερωτευμένο ζευγάρι την πιο ευτυχισμένη του στιγμή, την στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να ενώσουν τις ζωές τους.

    Το Island Residence είναι ένας εκπληκτικός χώρος που βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα του Island στη Βάρκιζα, στα νότια προάστια της Αθήνας, κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα. Είναι ένας χώρος που έχει χωρητικότητα 1000 ατόμων, διαθέτει έναν επιβλητικό κήπο γεμάτο αιωνόβιες ελιές και αλμυρίκια, με φυσικό όριο τη θάλασσα. Είναι χτισμένο σε μεσογειακό ύφος με τα φυσικά χρώματα να κυριαρχούν και την αφαιρετική διάθεση να συνδυάζεται απόλυτα με την αυθεντικότητα του τοπίου, όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του μαγαζιού.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Ο κ. Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα αγκαλιά στα Χανιά

    Αυτό το μοναδικό σκηνικό ενέπνευσε τον κραταιό εφοπλιστή και την νεαρή αγαπημένη του να το διαλέξουν για να βιώσουν την πιο ευτυχισμένη τους στιγμή ως ζευγάρι μέχρι σήμερα. Έτσι, ο ιδιαίτερος και αριστοκρατικός χώρος του Residence είχε κλειστεί αρκετό καιρό πριν, εγκαίρως για να φιλοξενήσει το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας και οι υπεύθυνοι του Island ασχολούνταν για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών προκειμένου να διοργανώσουν ως και την τελευταία λεπτομέρεια το μεγαλύτερο γεγονός της σεζόν.

    Πράγματι, δεν αρραβωνιάζεται κάθε μέρα ένας από τους πιο σημαντικούς και πετυχημένους παράγοντες της ελληνόκτητης και διεθνούς ναυτιλίας. Πόσο μάλλον, όταν αυτός είναι ο Γ. Κούστας, που είναι ο ιδιοκτήτης του ναυτιλιακού κολοσσού Danaos Corporation και βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες, ενώ πρωτοστατεί στα μεγαλύτερα deals στον πλανήτη του εφοπλισμού.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα σε μια από τις πιο ευτυχισμένες τους στιγμές, τον αρραβώνα τους

    Η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 θα είναι μια ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη του ερωτευμένου ζεύγους αλλά και των υψηλών καλεσμένων του. Η μεγαλοπρέπεια και η πολυτέλεια της γιορτής ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλες τις παρέες που σχηματίστηκαν εκείνο το βράδυ στα τραπέζια του Residence. Κάτι σαφέστατα λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως κοσμικά καλέσματα σαν κι αυτό σπανίζουν στις μέρες μας καθώς η κρίση που βιώνει η χώρα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να διοργανώνονται τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Tο προσκλητήριο των αρραβώνων του κ. Κούστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα

    Πάντως μόνο θετικά μπορεί να σχολιαστεί το γεγονός πως ο Γ. Κούστας, που είναι ένας άνθρωπος τεράστιας οικονομικής επιφάνειας και θα μπορούσε να τελέσει τη γιορτή των αρραβώνων του σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη επιθυμούσε, επέλεξε να ζήσει τη σημαντικότερη στιγμή του στην Ελλάδα, την πατρίδα του και να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο μια ελληνική επιχείρηση, σε μια εποχή που μια τέτοια κίνηση είναι ζωτικής σημασίας.

    Η ώρα προσέλευσης στο dinner party – όπως χαρακτηριστικά περιγραφόταν η γιορτή στο προσκλητήριο που είχε σταλεί στους καλεσμένους του ζευγαριού – είχε οριστεί για τις 9.00 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα και μετά, στην είσοδο του πολυτελέστερου club-restaurant της χώρας έφταναν το ένα μετά το άλλο, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και λιμουζίνες που μετέφεραν τους πιο σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής ελίτ. Το προσωπικό του μαγαζιού άνοιγε την πόρτα των αυτοκινήτων και οδηγούσε τους κομψά ντυμένους και ισχυρούς φίλους του ζευγαριού και τις συζύγους τους στο χώρο του Residence.

    Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας και του επιχειρηματικού κόσμου πέρασαν τις πύλες του Island και έδωσαν το παρόν στους αρραβώνες, όπως οι εφοπλιστές κ.κ. Βίλλυ ΠαναγιωτίδηςΓιώργος Δαλακούρας, Μιχάλης Μποδούρογλου, Αριστείδης ΠίτταςΔημήτρης Μελισσανίδης με την σύζυγό του, Τζένη, Γιώργος Οικονόμου (χωρίς τη σύζυγό του, Κυβέλη Μελετοπούλου), Λέων Πατίτσας με τη σύζυγό του, Μαριέττα Χρουσαλά, Νίκος Τσάκος (χωρίς τη σύζυγό του και σχεδιάστρια, Σήλια Κριθαριώτη), Μιχάλης ΧανδρήςΧάρης Βαφειάς με τη σύζυγό του, Έμιλυ, ο κ. Ηρακλής Προκοπάκης, ο γενικός διευθυντής της Danaos, ο κοσμηματοπώλης κ. Κώστας Καίσαρης και ο γιος του Βασίλης, οι αδελφοί Σαραντόπουλοι με τις συζύγους τους, ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Γερολυμάτος, ο κ. Γκάμπριελ Πετρίδης, ο κ. Πέτρος Δούκας με τη σύζυγό του Ιλεάνα, ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Ωνασείου Ιδρύματος, ο επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Παπαέλληνας του Notos Galleries με τη σύζυγό του Χριστίνα Μαργιέλου, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Στασινόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Luxury Concierge, οι επιχειρηματίες κ.κ. Τάκης Κανελλόπουλος και Θανάσης Λαβίδας με τη σύζυγό του Βάνα, η αδελφή του εφοπλιστή, Μαρία Κούστα, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά και η γνωστή ναυλομεσίτρια, Λιόνα Μπάχα.

    δήμητρα μέρμηγκα γιάννης κούστας

    Είναι γεγονός πως η όμορφη Δήμητρα και ο σύντροφός της υποδέχτηκαν και καλοσώρισαν στο πάρτι τον κάθε καλεσμένο έναν έναν ξεχωριστά, οι οποίοι τους έδιναν τις ευχές τους για μια όμορφη κοινή ζωή.

    Στο χώρο του δείπνου, υπήρχε προσωπικό 100 ειδικά προετοιμασμένων και εκπαιδευμένων σερβιτόρων για να εξυπηρετήσει και να φέρει εις πέρας κάθε πιθανή επιθυμία που θα ερχόταν δια στόματος καθενός από τους 500 εκλεκτούς καλεσμένους του Γ. Κούστα και της νεαρής συντρόφου του.

    Το πλούσιο μενού που επιμελήθηκαν οι σεφ του μαγαζιού περιελάμβανε τα πιο σπάνια και ιδιαίτερα εδέσματα, ικανά να συγκινήσουν γευστικά τους ουρανίσκους μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ελλάδας και του κόσμου, που έχουν συνηθίσει στην καθημερινότητά τους να απολαμβάνουν μόνο τα καλύτερα.

    island
    Άποψη του χώρου του Island Residence που φιλοξένησε το πάρτι αρραβώνων του εφοπλιστή και της συντρόφου του

    Η νεαρή Δήμητρα, η οποία ούσα τόσο καιρό στο πλευρό ενός από τους πιο χορτασμένους από εμπειρίες ζωής ανθρώπους, έχει πλέον γνωρίσει και μπορεί να ξεχωρίσει με ακρίβεια κάθε ιδιαίτερη γεύση. Η ίδια άλλωστε περιγράφει στο bio της στο κοινωνικό δίκτυο Instagram ότι λατρεύει το καλής ποιότητας chūtoro – ένα από τα πιο εκλεκτά sushi τύπου nigiri που υπάρχουν και αποτελείται από μια φέτα μεσαίου λίπους τόνου και ρύζι στο κάτω μέρος και σερβίρεται σε ειδικές περιπτώσεις, ακριβώς λόγω του υψηλού του κόστους. Μαζί με τον Γ. Κούστα, έχει δοκιμάσει τις πλέον εκλεκτές γεύσεις σε όλα τα ταξίδια που έχει κάνει μαζί του όλο αυτόν τον καιρό της σχέσης τους.

    Γι’ αυτό το λόγο, ήταν επιθυμία της το μενού να αποτελεί δική της ευθύνη και ήθελε να το επιμεληθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Η ρομαντική ανάρτηση στο προφίλ της Δήμητρας Μέρμηγκα στο Instagram, από την πιο σημαντική βραδιά της ζωής της

    Το υψηλού κόστους μενού που σερβιρίστηκε, όπως αναγραφόταν στην σχετική καρτέλα που υπήρχε πάνω σε κάθε τραπέζι, ήταν γεμάτο από θαλασσινές γεύσεις, με τα χτένια γαλλικής προέλευσης να αποτελούν το πρώτο πιάτο. Στο δεύτερο πιάτο πρωταγωνιστούσε μια γαστριμαργική δημιουργία με επίκεντρο τον αστακό, ένα από τα παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα της παγκόσμιας αφρόκρεμας. Όσον αφορά το κυρίως πιάτο, οι καλεσμένοι του ζευγαριού είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε σφυρίδα – για όποιον ήθελε να διατηρήσει τη θαλασσινή αύρα – και πιπεράτο φιλέτο.

    Φυσικά η Δήμητρα, δεν παρέλειψε να φροντίσει για το τέλος να υπάρχει ένας καταπληκτικός μπουφές που περιελάμβανε διάφορα γλυκά και πλαισίωνε την τούρτα των αρραβώνων, η οποία ήταν μια μπαβαρουάζ που στο εσωτερικό της είχε σοκολάτα και φράουλα. Οι καλεσμένοι – ειδικά οι γυναίκες – άφησαν στην άκρη όποια αυστηρή δίαιτα ακολουθούσαν και οι περισσότεροι ζήτησαν και δεύτερο κομμάτι, γεγονός που μαρτυράει το πόσο γευστική και καλοφτιαγμένη ήταν η τούρτα αυτή.

    δημητρα μερμηγκα
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα, στο πάρτι των αρραβώνων της, με τον καλό της φίλο, επιχειρηματία της Luxury Concierge, Γιάννη Στασινόπουλο

    Όσο για τα ποτά που συνόδευσαν το δείπνο, τα φίνα και παλαιωμένα γαλλικά κρασιά πρωταγωνίστησαν, ενώ η σαμπάνια που τελικώς επιλέχθηκε από το ζευγάρι ήταν αυτή του γαλλικού οίκου Veuve Clicquot Ponsardin, μια ετικέτα που επιλέγουν οι απανταχού οινογνώστες και όσοι θέλουν να δείξουν ότι γνωρίζουν και μπορούν να επιλέγουν πάντα με γνώμονα την ποιότητα. Μάλιστα, το welcome drink που επιλέχθηκε για να καλωσορίσει τους καλεσμένους ήταν το περίφημο κοκτέιλ Bellini που δημιουργήθηκε με βάση την εκλεκτή αυτή σαμπάνια.

    phillipe starck
    Ο Γάλλος σχεδιαστής Phillipe Starck που είχε την επιμέλεια της διακόσμησης του πάρτι

    Σε αυτό το σημείο τονίζεται ότι στο μεγάλο αυτό γεγονός παρευρισκόμενοι δεν ήταν μόνο Έλληνες αλλά και πάρα πολλοί ξένοι – εξίσου πανίσχυροι με τον Γ. Κούστα – φίλοι του ζευγαριού, που προέρχονταν είτε από το χώρο της διεθνούς ναυτιλίας είτε είναι μέλη της παγκόσμιας επιχειρηματικής ελίτ. Επίσης, αρκετοί από αυτούς που έδωσαν το παρόν και αποδέχτηκαν την πολύτιμη – και δυσεύρετη – πρόσκληση του ζευγαριού, ήρθαν στο μαγαζί δια θαλάσσης κυριολεκτικά. Τη νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου, ανοιχτά του Island βρέθηκαν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές θαλαμηγούς που έχουν πλεύσει σε ελληνικά νερά και οι οποίες είχαν όλα τα φώτα ανοιχτά για να συνθέσουν μια εικόνα που όμοιά της κανείς μπορεί να συναντήσει μόνο σε θέρετρα που συχνάζουν οι über rich εκπρόσωποι του διεθνούς jet set, όπως το Πριγκιπάτο του Μονακό, το Portofino και το Saint-Tropez (και οι τρεις αγαπημένοι προορισμοί της όμορφης Δήμητρας και του κ. Κούστα).

    Η διακόσμηση που επιλέχθηκε για να στολίσει τον χώρο του Island Residence κινήθηκε στους τόνους του λευκού και του εκρού, δύο άκρως αριστοκρατικά χρώματα. Το ερωτευμένο εφοπλιστικό ζεύγος εμπιστεύτηκε τα της διακόσμησης στον διάσημο στους jet set κύκλους Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck, ο οποίος έβαλε τα δυνατά του προκειμένου να δώσει στο όνειρο του ζευγαριού σάρκα και οστά. Ορτανσίες, ορχιδέες αλλά και σπάνια μαύρα τριαντάφυλλα ήταν οι ανθοσυνθέσεις, ενώ οι καθρέφτες που είχαν τοποθετηθεί σε όλο τον χώρο της δεξίωσης συμπλήρωναν το παραμυθένιο σκηνικό.

    δημητρα μερμηγκα

    Σημειώνεται ότι το γκαζόν που περιβάλλει όλο τον χώρο του Residence καλύφθηκε από ξύλινη επένδυση ενώ στο κέντρο είχε κατασκευαστεί μια ειδική πίστα για χορό. “Όπως ξέρετε όλοι, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι το πιάνο”, δήλωσε από το μικρόφωνο ο κραταιός εφοπλιστής και γι’ αυτό το λόγο τη διασκέδαση των παρευρισκόμενων κλήθηκε να αναλάβει ο μεγάλος Έλληνας τραγουδοποιός Στέφανος Κορκολής, ο οποίος κάθισε στο πιάνο και ερμήνευσε όλες του τις επιτυχίες.

    Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Γ. Κούστας, με το μικρόφωνο ανά χείρας, εκδήλωσε τα συναισθήματά του για τη νεαρή Δήμητρα, ενώπιον όλων των καλεσμένων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Στα μάτια της Δήμητρας βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου”, κάνοντας τους πάντες να δακρύσουν και να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

    δημητρα μερμηγκα
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα απολαμβάνει τα νερά της Πρέβελης στην Κρήτη

    Τέλος, όπως συνηθίζεται σε ανάλογα καλέσματα, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα φώτισαν το νυχτερινό ουρανό του αθηναϊκού νότου και έδωσαν περαιτέρω λάμψη και “χρυσόσκονη” σε μια δεξίωση που θα συζητιέται για καιρό.

    Πρέπει να αναφερθεί ότι αυτοί οι αρραβώνες αποτελούν το πρώτο μεγάλο βήμα εξέλιξης για τη σχέση του Γιάννη Κούστα και της όμορφης Δήμητρας, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν τη γαμήλια τελετή που θα ακολουθήσει. Μπορεί αυτό να καθυστερήσει να συμβεί, αφού εκκρεμεί η έκδοση του πολύκροτου διαζυγίου του εφοπλιστή από την πρώην του σύζυγο, Σοφία, όμως οι βάσεις πλέον έχουν μπει και είναι μόνο θέμα χρόνου οι ζωές τους να ενωθούν και με τα ιερά δεσμά του γάμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/18-kaliteres-emfanisis-tis-kate-middleton-gia-2016/73886



    ΣΧΟΛΙΑ