• First Top Stories

    Φεύγεις για erasmus; Αυτές είναι οι 5 καλύτερες low-budget πόλεις

    • Αθηνά Λαρδή


    Μπορεί το ακαδημαϊκό έτος να ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες, όμως, όσοι σκέφτεστε να πάτε σε κάποιο πρόγραμμα erasmus, καλό θα ήταν να αρχίσετε από τώρα την έρευνα και την προετοιμασία.

    Αναμφισβήτητα, η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών αποθαρρύνει πολλούς Έλληνες φοιτητές, καθώς το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού είναι αρκετά υψηλό. Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο οικονομικές λύσεις. Η ιστοσελίδα uniplaces συγκέντρωσε τις πέντε καλύτερες low-budget πόλεις για erasmus. Έτσι, όσοι θέλετε να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία, αλλά σας εμποδίζουν τα χρήματα, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μια από τις παρακάτω ευρωπαϊκές πόλεις:

    Λισαβόνα, Πορτογαλία

    lisbon

    Ίσως η πιο φθηνή πόλη που θα μπορούσατε να διαλέξετε, με τα μηνιαία έξοδα να αγγίζουν, κατά μέσο όρο, τα  €372. Το φαγητό θα σας στοιχίζει €110 περίπου, ενώ το μέσο ενοίκιο δεν ξεπερνά τα €202. Ιδανικές γειτονιές για όσους έχουν ένα χαμηλό budget είναι οι Baixa και Mandrake.

    Βαλένθια, Ισπανία

    Valencia

    Δεύτερη στην κατάταξη με τις πιο οικονομικές επιλογές για erasmus είναι η Βαλένθια, καθώς για ένα μήνα θα χρειάζεστε €428, κατά προσέγγιση. Για τη διαμονή σας θα πρέπει να διαθέσετε περίπου  €216, ενώ για τη μεταφορά σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα δίνετε €42.

    Ρότερνταμ, Ολλανδία 

    Rotterdam

    Στην τρίτη θέση συναντάμε την Ολλανδία και συγκεκριμένα την πόλη Ρότερνταμ. Εάν επιλέξετε το Ρότερνταμ, οι βασικές σας ανάγκες, δηλαδή διαμονή, φαγητό και μεταφορά, δεν θα ξεπερνούν τα €488.

    Βαρκελώνη, Ισπανία

    barkeloni

    Η πρωτεύουσα της Καταλωνίας και  δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, μπορεί να αποδειχθεί ιδανική επιλογή, για όσους φοιτητές θέλουν να διαθέσουν για τα βασικά  €500 το μήνα.

    Μιλάνο, Ιταλία

    milano

    Η πόλη της Βόρειας Ιταλίας, που θεωρείται το βασίλειο της μόδας, έχει απροσδόκητα χαμηλό κόστος ζωής για τους φοιτητές. Συνολικά θα χρειάζεστε περίπου €582, δίνοντας τα €374 για ενοίκιο. Αυτό, βέβαια, που αξίζει να σημειωθεί είναι πως για τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να δίνετε €35, ποσό αρκετά χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς πως το Μιλάνο διαθέτει ένα από τα καλύτερα δίκτυα.

    Αυτές οι πόλεις και τα ποσά που αναφέραμε καταρρίπτουν το μύθο πως το erasmus αποτελεί μια πολυτέλεια στη σύγχρονη εποχή της κρίσης. Οπότε, η μόνη ερώτηση που απομένει να κάνετε στον εαυτό σας είναι ποιον προορισμό θα επιλέξετε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/ean-parete-1-apo-afta-ta-19-mba-tha-echete-mistho-167000-evro/73034

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-30-omorfotera-panepistimia-tis-evropis/74322



    ΣΧΟΛΙΑ