ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το δρόμο της αντιπαράθεσης έχει επιλέξει η Άγκυρα, συνεχίζοντας ασταμάτητα τις προκλήσεις και κλιμακώνοντας την ένταση στη Κυπριακή ΑΟΖ. Οι χάρτες που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα, οι προκλήσεις στο Αιγαίο και οι καθημερινές ανακοινώσεις τόσο από το Τουρκικό ΥΠΕΞ, όσο και από το Υπουργείο Άμυνας, δείχνουν πως οι… γείτονες επιθυμούν να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εδώ και λίγες ώρες εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία.
Σύμφωνα με το militaire.gr, είναι μια κλιμάκωση που φαίνεται να επιχειρούν οι Τούρκοι, που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα “σύνορα” αυτού του οικοπέδου. Μέχρι τώρα το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο “τριεθνές”, στο σημείο που “ενώνονται” η κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού. Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει στη περιοχή του οικοπέδου 10 όπου η ExxonMobil συνεχίζει τη γεώτρησή της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλες αντιδράσεις για τη γεώτρηση της Exxon Mobil απο την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε γεωτρύπανα ψάχνουν κοιτάσματα γύρω από την Κύπρο. Συνεχίζει η Exxonmobil
MH ΧΑΣΕΤΕ: Red alert στην Κύπρο: Λευκωσία – Χιούστον – Λονδίνο παρακολουθούν εκατοστό – εκατοστό την εξέλιξη της γεώτρησης της ExxonMobil
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέλλυ Δρίτσα (Nereus): Η βράβευση στα Lloyds, το επόμενο βήμα και ο ανταγωνισμός
- Εθνική Τράπεζα: Πώς θα πάρετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με δάνειο από 3.000 έως 30.000 ευρώ
- Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 693 πλοία – Αυξήθηκαν οι παραγγελίες κατά 42 πλοία μέσα σε ένα μήνα
- Προχωρά το project της Μαρίνας Αλίμου – Στις αρχές του 2026 οι οικοδομικές άδειες για το «χρυσό» asset της REDS
