• First Top Stories

    Νέοι καναλάρχες : Επιχειρείται κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά!

    Λευτέρης Κρέτσος


    Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Λευτέρη Κρέτσου με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματιστών, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

    Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για την επόμενη ημέρα του υπό διαμόρφωση νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

    Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από γ.γ. να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών και εκφράστηκε, προβληματισμός από τους περισσότερους εκπροσώπους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

    Αυτό που εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο είναι το ερώτημα: Γιατί ο υπουργός Επικρατείας μετέβει στο κτήριο της Γ.Γ. Ενημερώσης και Επικοινωνίας προκειμένου να συναντηθεί με τους τέσσερεις επιχειρηματίες και όχι στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί;

    Νωρίτερα προσερχόμενος ο εκπρόσωπος του ομίλου ΣΚΑΙ, που έλαβε τη σχετική άδεια, διευθύνων σύμβουλος κ.Κ.Κιμπουρόπουλος στη συνάντηση με τον κ.Λ.Κρέτσο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια καθώς και στους εργαζόμενους τους και διευκρίνισε ότι “η πρόσκληση από την Κυβέρνηση είναι επίσημη για να συζητηθούν διαδικαστικά και πληροφοριακά θέματα”, τόνισε ο κ Κιμπουρόπουλος, κάνοντας λόγο για στρεβλώσεις που δημιούργησε αυτή η διαδικασία. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε ότι “αυτό είναι κάτι εξαιρετικά προσωρινό και υποθετικό”.

    http://www.mononews.gr/giati-allaxe-o-topos-sinantisis-kivernisis-kanalarchon-pii-tha-parastoun-ke-pii-tha-lipoun/71671



    ΣΧΟΛΙΑ