• First Top Stories

    Ραγδαίες εξελίξεις: «Ναι» από ΔΗΜΑΡ στην Συμφωνία των Πρεσπών – Σε αναμμένα κάρβουνα η Χ.Τρικούπη

    • NewsRoom
    ΔΗΜΑΡ


    Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ποσοστό 70% (11 μέλη ψήφισαν ναι και 5 ψήφισαν κατά).

    Ωστόσο, οι εσωκομματικές διαφωνίες είναι έντονες και τα στελέχη που διαφωνούν με την υπερψήφιση προτείνουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να απέχει από την ψηφοφορία ή να δηλώσει «παρών».

    Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη που περιμένει τις εξελίξεις. Αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να στηρίξει τη συμφωνία, ενδέχεται η Φώφη Γεννηματά να ανακοινώσει άμεσα τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της ΚΟ της ΔΗΣΥ έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη πως θεωρεί αδιανόητο να βάζουν κάποια στελέχη τις προσωπικές τους απόψεις πάνω από το συμφέρον της χώρας.

    Χθες σημειώθηκε χάσμα μεταξύ των δύο αδερφών Παπανδρέου, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο, να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, ενώ ο Νίκος Παπανδρέου ακολουθεί την κομματική γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παπανδρέου vs Παπανδρέου: Στηρίζει τις Πρέσπες ο Γιώργος, στη γραμμή Γεννηματά ο Νίκος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φουρτούνα και στο ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις για διαγραφές δέχεται η Φώφη Γεννηματά



    ΣΧΟΛΙΑ