• First Top Stories

    Οριστικό: Ο Τσίπρας αποφάσισε τον ανασχηματισμό. Δείτε τα νέα πρόσωπα

    • Contributor


    Παρέλαση υπουργών και κομματικών στελεχών έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός συσκέφθηκε για αρκετές ώρες με τους Νίκο Βούτση, Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά, Αλέκο Φλαμπουράρη, Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Γιάννη Μπαλάφα, Θοδωρή Δρίτσα, Δημήτρη Βίτσα, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Ρήγα κ.α. Αντικείμενο της διευρυμένης σύσκεψης ήταν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αρχίζει σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στο Φάληρο. Περισσότερα από 2500 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στις διεργασίες του συνεδρίου, με τον ενδιαφέρον να στρέφεται στη σταυροδοσία των κορυφαίων παραγόντων του κόμματος και ιδιαιτέρως στους κυρίους Τσακαλώτο, Παππά και Δραγασάκη, αλλά και την κυρία Δούρου.

    Το ζητούμενο είναι, βεβαίως, κατά πόσο οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν θα επηρεάσουν τις κινήσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα. Διότι είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ωστόσο ταλαντεύεται για τον χρόνο πραγματοποίησής του. Η αλήθεια είναι ότι η εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές και η εμπλοκή υπουργών όπως ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Σταθάκης, δυσκολεύει τις κινήσεις του κ. Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αντιφατικές εισηγήσεις που δέχεται από στενούς του συνεργάτες είτε για πραγματοποίηση του ανασχηματισμού την επόμενη εβδομάδα και αφού θα έχει γίνει το συνέδριο και θα έχει εικόνα των επιλογών της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ είτε μόλις τελειώσει και η δεύτερη αξιολόγηση προς το τέλος του έτους.

    Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας έχει καταλήξει στην ανάγκη μεγάλου φρεσκαρίσματος στην εικόνα της κυβέρνησης, αναζητώντας τα πρόσωπα εκείνα που θα δώσουν ώθηση στο κυβερνητικό έργο. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση σε άλλα υπουργεία ή η έξοδός τους από το σχήμα του κ. Κουρουμπλή (ακούγεται για το υπουργείο Παιδείας λόγω και των καλών σχέσεων με την Εκκλησία), του κ. Σταθάκη, του κ. Κατρούγκαλου, του κ. Ξανθού, του κ. Παρασκευόπουλου, καθώς και μιας πλειάδας υφυπουργών. Στο νέο σχήμα εκτιμάται πως θα μετέχουν ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μετά από έξι χρόνια επιστρέφει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και ακούγεται για τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και βουλευτές, όπως ο Μανώλης Φάμελλος, ο Χρήστος Μαντάς, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός κ.α.

    Εν τω μεταξύ, το συνέδριο θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των κομμάτων. Την ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, τους ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος, το Ποτάμι ο Κώστας Μπαργιώτας, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης. Αρνητικά απάντησαν στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και η ΛΑΕ του κ. Λαφαζάνη, ενώ δεν εστάλη πρόσκληση στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τσατάνη στόχος της βόμβας στην Ιπποκράτους -Η Συνωμοσία των Πυρήνων την ευθύνη

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για την Αγγελική Φράγκου: Μέτοχοι της Navios στρέφονται κατά της εταιρείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ