• First Top Stories

    Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη ζητά η Δικαιοσύνη – Τι απαντά ο ίδιος

    • NewsRoom
    Σημίτης

    Κ. Σημίτης


    Στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιος, προχωρά η Δικαιοσύνη σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα.

    Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, το έγγραφο απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, καθώς και στην Attica Bank και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

    Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από την έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κ. κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

    Σημίτης: Θα απαντήσω στις συκοφαντίες

    Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και πως θα απαντήσει στις συκοφαντίες.

    «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

    Χρυσοχοΐδης: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται

    «Δεν εκπλήσσομαι. Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη» σχολίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Το γεγονός ότι βάζουν και την κυρία Σημίτη και τον αδερφό του και ταυτόχρονα εμπλέκουν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει που θέλουν να το πάνε» ανέφερε και εξήγησε ότι «υπάρχει μια κατάθεση ενός Γάλλου, πρώην στελέχους της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ», που λέει για κάποιες μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε γι’ αυτό.

    Όπως λέει ο πρώην υπουργός, «εκεί έχει την αναφορά ότι είχαμε προβλέψει (σ.σ. η εταιρεία ΘΑΛΗΣ), για τους Έλληνες 7% μίζα, αλλά χάσαμε την δουλειά».

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξηγεί ότι ο Γάλλος είχε αναφέρει ότι «δεν μπορέσαμε να πάρουμε το σύστημα ασφάλειας, γιατί οι Αμερικανοί είχαν πρόσβαση στον πρωθυπουργό και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτή είναι η ιστορία. Υπάρχει και ένας λογαριασμός του Κώστα Σημίτη προς τον αδερφό του. Έτσι προσπαθούν να στήσουν κάτι».

    «Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με αφορά. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο» τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σημίτης για Γιάννο και Ακη: «Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γραμματέας Χριστοφοράκου στη δίκη Siemens: «Ο Χριστοφοράκος συνάντησε 6 φορές τον Σημίτη» 



    ΣΧΟΛΙΑ