• Πολιτική

    Γραμματέας Χριστοφοράκου στη δίκη Siemens: “Ο Χριστοφοράκος συνάντησε 6 φορές τον Σημίτη” 

    Τράπερ


    Ένας από τους πιο συχνούς… επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, την περίοδο που η Siemens δραπραγματευόταν τη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ. Αυτό υποστήριξε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η άλλοτε έμπιστη γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάδος.
     
    Η Αικατερίνη Τσακάλου, καταθέτοντας στην πολύκροτη δίκη για τα μαύρα ταμεία και τις μίζες του γερμανικού κολοσσού, υποστήριξε ότι ο κ.Χριστοφοράκος, το 1997, είχε τουλάχιστον έξι συναντήσεις με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, οι περισσότερες εκ των οποίων φέρονται να έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου.
     
    Όπως κατέθεσε, ο κ. Χριστοφοράκος είχε συναντηθεί με τον κ. Σημίτη και εκτός Μεγάρου Μαξίμου: «Κάποια φορά –είπε η μάρτυρας- θυμάμαι συναντήθηκαν και στο “Μεγάλη Βρετάνια” το 1997 στην εκδήλωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου».
     
     Κατά την κα Τσακάλου, την ίδια περίοδο, ο εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης είχε τουλάχιστον 11 συναντήσεις με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη αλλά και με τον ταμία του ΠΑΣΟΚ Θόδωρο Τσουκάτο όπως και με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Γ. Χρυσολούρη.
     
    « Ο Χριστοφοράκος είχε συναντηθεί μια φορά με την κυρία Κωστοπούλου γραμματέα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου», υποστήριξε η κα Τσακάλου και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις για την ατζέντα με τα ραντεβού του άλλοτε νούμερο 1 της Simens Ελλάδος.
     
    Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο ο κ.Χριστοφοράκος συναντούσε την γραμματέα του πρωθυπουργού.
     
    Τσακάλου: Υποθέτω ότι συναντούσε την κυρία Κωστοπούλου για να μεταφέρει κάποιο θέμα του στον πρωθυπουργό.
     
    Εισαγγελέας: Εσείς γιατί πήγατε στο Μέγαρο Μαξίμου;
     
    Τσακάλου: Ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων μου. Πήγαινα σε εργάσιμες ώρες καθ’ υπόδειξη του κ.Χριστοφοράκου. Ήταν στο πλαίσιο της δημιουργίας καλών σχέσεων.
     
    Εισαγγελέας: Σας είχε πει ποτέ ο κ. Χριστοφοράκος για τις επαφές του με τον πρωθυπουργό;
     
    Τσακάλου: Όχι.
     
    Εισαγγελέας: Στις 7.10.1998 έχετε σημειώσει μια λίστα με ονόματα που περιλαμβάνει τα ονόματα Κόκκαλης, Σαραντόπουλος, Τσουκάτος, Π. Τζανετάκης, Παπαντωνίου, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Χρυσολούρης. Δίπλα σε αυτή τη λίστα υπάρχει η ένδειξη «CL10». Τι είναι το CL10;
     
    Α. Τσακάλου: Ήταν οδηγία του κ. Χριστοφοράκου να τους στείλω αυτό το κινητό.  Το συνήθιζε ο κ. Χριστοφοράκος μέσα στο πλαίσιο των καλών σχέσεων να κάνει δώρο τα νέα μοντέλα της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη φυλακή ο 25χρονος δράκος των Αμπελοκήπων – Θεωρεί τις πράξεις του «πλάκα και καγκουριά»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΜΑΚ: Ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τους κουκουλοφόρους – Οι κινήσεις της πρυτανείας



    ΣΧΟΛΙΑ