• First Top Stories

    Alpha Bank: Περιθώρια περαιτέρω ανόδου μέχρι και 72% για τη μετοχή


    Τρίτη ημέρα κερδών σήμερα για τις ελληνικές τράπεζες και αναμφισβήτητα την παράσταση έκλεψε ο τίτλος της Alpha Bank, που κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη. Παρά το γεγονός ότι κατά το τελευταίο διάστημα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης του εξωτερικού προχώρησαν στην μείωση των τιμών στόχων τους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, οι αναλυτές τους υποστήριξαν ότι προχώρησαν στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιούργησε για τις αγορές η επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.

    Ωστόσο, ακόμη και οι νέες μειωμένες τιμές που δίνουν οι αναλυτές, διαμορφώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τις τρέχουσες αποτιμήσεις, που δίνουν περιθώρια ανόδου μέχρι και 72%, όπως στην περίπτωση της Alpha Bank.

    Οι τραπεζικοί τίτλοι ομολογουμένως το τελευταίο 10ήμερο έχουν καταγράψει βιαίως απώλειες που φτάνουν και το 50%. Όπως στην περίπτωση της Alpha Bank, η οποία από τα 2,36 ευρώ που έκλεισε στις 23 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που σκόρπισε πανικό στις αγορές διεθνώς, υποχώρησε στις 5 Ιουλίου στα 1,36 ευρώ και από εκεί και πέρα άρχισε η τριήμερη άνοδος, με αποκορύφωμα τη σημερινή συνεδρίαση.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε έκθεση της η Goldman Sachs αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν το μεγάλο χαμένο του Brexit σε έναντι των άλλων ευρωπαϊκών τραπεζικών τίτλων, καθώς από έχασαν μετά το δημοψήφισμα το 43% της κεφαλαιοποίησης τους, 3,3 δισ. ευρώ.

    Οι προβλέψεις διεθνών αναλυτών για την Alpha Bank

    Με εξαίρεση την άκρως επιθετική μείωση των τιμών στόχων των εγχώριων τραπεζικών μετοχών από τους αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, η οποία δίνει στόχο για τη Alpha Bank τα 1,29 ευρώ -χαμηλότερα από την τρέχουσα αποτίμηση- , οι υπόλοιποι ξένοι αναλυτές θεωρούν ότι η δίκαιη τιμή της είναι αρκετά υψηλότερα.

    Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs σε πανευρωπαϊκή έκθεσή της, έδωσε νέα τιμή στόχο για την Alpha Bank τα 2,35 ευρώ από 3,3 ευρώ, διατηρώντας, ωστόσο, τη σύσταση buy. Οι αναλυτές της τόνισαν ότι δεν υποβάθμισαν τη σύσταση γιατί δεν βλέπουν να εκτροχιάζεται η αναμενόμενη ανάκαμψη στις τράπεζες. H τιμή στόχος που δίνει η Goldman Sachs για την Alpha Bank συνεπάγεται περιθώριο ανόδου σχεδόν 72% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Η Morgan Stanley, σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο όπου αποτιμά τις επιπτώσεις του βρετανικού δημοψηφίσματος, μείωσε τη σύσταση για όλες τις ελληνικές τράπεζες σε equalweight από overweight. Για την Alpha Bank μείωσε την τιμή στόχο στα 2,01 ευρώ από 3,65 ευρώ πριν.

    Από την πλευρά της η Credit Suisse σε έκθεση της μείωσε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,81 ευρώ από 2,93 ευρώ πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση οutperform. Για το 2016 προβλέπει καθαρά κέρδη 131 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 1,972 δισ. ευρώ. Παράλληλα, οι αναλυτές του υποστήριξαν ότι έχουν προτίμηση σε Alpha Bank και Εθνική, καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ευκολία στο «ξεκαθάρισμα» των κόκκινων δανείων.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pos-dimitris-mantzounis-tis-alpha-bank-ekane-skoni-tous-egkirous-analites-tis-bofa-merrill-lunch/59633

     



    ΣΧΟΛΙΑ