• First Top Stories

    Αυτοδύναμη εντολή θα ζητήσει από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • Contributor
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Κλίμα ευφορίας επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και την εικόνα ενότητας που εκπέμπει το κόμμα με την παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ στην πρώτη γραμμή. Στο πλαίσιο αυτό, καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προσεχείς ημέρες θα ζητήσει από τους πολίτες να του δώσουν «αυτοδύναμη εντολή» οποτεδήποτε γίνουν εκλογές.

    Οι επιτελείς της Πειραιώς εκτιμούν ότι ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός, λόγω της δυναμικής που εμφανίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στον ενδιάμεσο χώρο. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει ότι τα προβλήματα της χώρας απαιτούν μια ισχυρή κυβέρνηση, που δεν θα εξαρτά τις τύχες της από κάποιο άλλο κόμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα απευθυνθεί και σε άλλες δυνάμεις.

    Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ήθελε ως κυβερνητικό εταίρο το Ποτάμι, καθώς εκτιμά τόσο τον κ. Θεοδωράκη όσο και το στελεχικό δυναμικό του κόμματος και κυρίως τους διανοούμενους και τους τεχνοκράτες που το πλαισιώνουν. Ωστόσο, διαβλέπει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο να μην είναι το Ποτάμι στην επόμενη βουλή. Κοινώς, υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα δυνητικών κοινοβουλευτικών εταίρων για την ΝΔ, μιας και δύσκολα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Γεννηματά και πολύ περισσότερο με το κόμμα του κ. Λεβέντη ή του κ. Καμμένου.

    O κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει αρχίσει ήδη να καταρτίζει το σχέδιο των πρώτων εβδομάδων της κυβέρνησής του, αλλά και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του. Μάλιστα, δεν κρύβει την ανησυχία του για το εύρος των προβλημάτων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με το που αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

    Πάντως, στο περιβάλλον του υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ενώ και ο ίδιος δεν είναι βέβαιος για το αν ο πρωθυπουργός θα αποτολμήσει να πάει σε εκλογές. Εις εκ των στενότερων συνεργατών του, θεωρεί ότι οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση προετοιμάζουν το κλίμα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Επικαλείται το συνεχές μέτωπο με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και το ξανασερβίρισμα της συζήτησης για τη διαπλοκή, τη μεγάλη σύγκρουση στο χώρο της δικαιοσύνης, την αντιπαράθεση με την Εκκλησία, αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Στη βάση αυτή, πυκνώνουν και οι συζητήσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει πολύ στην ανανέωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

    Διαβάστε ακόμη:

    mononews_contest 1 year

    http://www.mononews.gr/o-mitsotakis-theli-viografiko-sas-alla-den-theli-oute-tempelchanades-oute-achristous/79660

     



    ΣΧΟΛΙΑ