• First Top Stories

    Άδωνις Γεωργιάδης σε Λώρη Κέζα: Στις δύσκολες στιγμές συμβουλεύομαι τη σύζυγό μου

    • Λώρη Κέζα

    Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ


    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ, απαντά στις 20 ερωτήσεις της Λώρης Κέζα:

    1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος σας στην πολιτική σταδιοδρομία σας ως τώρα;

    H εμπλοκή μου, έστω και εμμέσως, με το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη για τους Εβραίους. Το θεωρώ μεγάλο προσωπικό μου σφάλμα και ζητώ συγνώμη απ’ όσους παρεξήγησαν τις πραγματικές μου απόψεις γύρω από αυτά τα ζητήματα.

    1. Για ποιο επίτευγμα θέλετε να σας θυμούνται μελλοντικά;

    Κυρίως για το ότι δεν παρασύρθηκα την κρίσιμη εποχή της παράνοιας από τις ανοησίες του αντιμνημονίου. Και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω την Ελλάδα με πραγματικές πολιτικές τομές, όπως η άρση του καμποτάζ, ο νόμος Διαμαντοπούλου για την παιδεία και η κατάργηση των πολυϊατρείων του ΙΚΑ.

    1. Ποιος πολιτικός αποτελεί πρότυπο στη ζωή σας;

    Ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ένας άνθρωπος που μπορούσε να ζήσει μια υπέροχη ζωή και θυσίασε τα πάντα για την Ελλάδα.

    1. Πώς κρίνετε την χαμηλή συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική;

    Πιστεύω ότι οι γυναίκες πολιτικοί έχουν πολλά να προσφέρουν. Με όσες γυναίκες πολιτικούς έχει τύχει να συνεργαστώ μέχρι σήμερα στη ζωή μου έχω διαπιστώσει ότι δουλεύουν πολύ μεθοδικά – ίσως γιατί θέλουν να αποδείξουν περισσότερα πράγματα- αλλά πάντως είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Θα ήθελα να βλέπω περισσότερες γυναίκες στην πολιτική.

    1. Ποια η σχέση σας με τη θρησκεία; Προσεύχεστε, κάνετε σταυρό, ζητάτε βοήθεια από τον Θεό;

    Ναι, και προσεύχομαι και κάνω το σταυρό μου και ζητάω βοήθεια από το Θεό σε κρίσιμες στιγμές. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που έχει φόβο Θεού γίνεται καλύτερος γιατί καταλαβαίνει τη ματαιότητα πολλών πραγμάτων, την ανάγκη να υπάρχουν όρια.

    1. Συμφωνείτε με την απαγόρευση του μπουρκίνι στις παραλίες της Γαλλίας;

    Αντιλαμβάνομαι τη βαθιά ανησυχία που έχουν προκαλέσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Φοβάμαι όμως ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα του ριζοσπαστικού Ισλάμ και ελπίζω, ότι η προσπάθεια επίλυσής του δεν θα αλλάξει τις βασικές αρχές του τρόπου της δικής μας ζωής.

    1. Υπάρχει κάτι που να αποστρέφεστε στη Δημοκρατία;

    Όπως είπε ο Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ, «Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα με πολλά ελαττώματα, αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα καλύτερο». Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη της αδυναμία είναι αυτή που είχε επισημάνει ο Αριστοτέλης: η δημαγωγία. Αυτήν πρέπει να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο και σε όλες τις μορφές.

    Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος
    1. Κρίνετε ότι ο λαός είναι πάντα «σοφός λαός»;

    Όχι, ο λαός δεν είναι πάντα σοφός. Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να ήταν αφού ο λαός δεν είναι τίποτε άλλο παρά όλοι εμείς μαζί και ο καθένας από εμάς είναι ένας άνθρωπος, μόνος του, που κάνει πολλά λάθη. Έτσι συμβαίνει και στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από το συναισθηματισμό μας.

    1. Γιατί οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό αλλά όχι στη χώρα τους;

    Γιατί στο εξωτερικό είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν κανόνες που ξέρουν ότι αν τις παραβιάσουν θα έχουν συνέπειες. Στην Ελλάδα την τήρηση των κανόνων τη θεωρούμε χούντα.

    1. Τί είναι η πατρίδα μας;

    Αυτό που λέει το όνομά της. Ελλάς. Ένας αστραφτερός λίθος που κοσμεί με φως τον πλανήτη.

    1. Τι θα αλλάζατε στο εκλογικό σύστημα;

    Νομίζω ότι η πιο σημαντική μεταβολή που θα έκανα, αν έπρεπε να κάνω, θα ήταν να αυξήσω το όριο εισόδου στη Βουλή στο 5%. Θεωρώ σοφό το γερμανικό σύστημα που για να εισέλθει κάποιος στο κοινοβούλιο πρέπει να έχει πράγματι ένα σημαντικό λαϊκό έρεισμα. Ειδάλλως, δίνουμε την ευκαιρία σε περιθωριακές πολιτικές δυνάμεις να καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις.

    1. Ποιοι άνθρωποι έχουν συμβάλλει στην εκλογή σας και με ποιον τρόπο;

    Πρώτα απ’ όλα έχει συμβάλει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Μου έδωσε την ευκαιρία να εκλεγώ για πρώτη φορά βουλευτής. Δεν το ξεχνώ, παρά τις όχι και τόσο καλές προσωπικές μας σχέσεις τώρα. Δεύτερον, σίγουρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μου άνοιξε την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας και το κυριότερο, μου εμπιστεύτηκε εξαιρετικά κρίσιμες θέσεις. Με τιμά με τη φιλία του και ομολογώ, τον θεωρώ πρότυπο πρωθυπουργού. Φυσικά, πάνω απ’ όλα οι ψηφοφόροι μου που με τιμούν με τη ψήφο τους στη Β΄ Αθηνών.

    georgiadis 1

    1. Πώς κρίνετε το μορφωτικό επίπεδο των βουλευτών;

    Άλλη ερώτηση παρακαλώ…

    1. Θα παραβαίνατε κανόνες προκειμένου να πετύχετε έναν στόχο εθνικά ωφέλιμο;

    «Salus populi suprema lex esto». H σωτηρία του λαού ας είναι ο υπέρτατος νόμος, έλεγαν οι Ρωμαίοι. Έκαναν μια αυτοκρατορία, κάτι θα ήξεραν.

    1. Πώς κρίνετε την αντικατάσταση της πολιτικής από την επικοινωνία;

    Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα των δυτικών δημοκρατιών. Tα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο του πολιτεύεσθαι σε όλο τον δυτικό κόσμο. Από τη μία έχουν δώσει βέβαια πρόσβαση σε όλους τους πολιτικούς, αλλά από την άλλη έχουν δώσει μεγάλο χώρο στην πολιτική χυδαιότητα. Αυτό είναι πρόβλημα.

    1. Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο αθώο ψέμα που λέτε σε ψηφοφόρους;

    Γενικά προσπαθώ να μη τους λέω ψέματα, ούτε αθώα ούτε ένοχα. Μου αρέσει η σχέση εντιμότητας του πολιτικού με τους ψηφοφόρους του και γι’ αυτό πολλές φορές λέω δυσάρεστα πράγματα.

    1. Πώς φαντάζεστε την Ελλάδα του 2020;

    Ελπίζω πως θα γίνει μία χώρα που θα είναι παράδειγμα προς μίμησίν και όχι, όπως τώρα, παράδειγμα προς αποφυγήν.

    1. Ποιον συμβουλεύεστε τις δύσκολες στιγμές;

    Τη σύζυγό μου. Έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι έχει πολύ καθαρή κρίση.

    1. Πώς είναι η ζωή μακριά από την πολιτική;

    Προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Είναι μια συνηθισμένη ζωή χωρίς κάτι το πολύ διαφορετικό από τους άλλους ανθρώπους.

    1. Για ποιο πράγμα στη ζωή σας αισθάνεστε ευγνώμων;

    Αισθάνομαι ευγνώμων για τα παιδιά μου που είναι υπέροχα παιδιά και που έχουν την υγεία τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διάσημο hedge fund ποντάρει εκατομμύρια ευρώ στο κλείσιμο της Commerzbank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλή: Η ώρα της αποκάλυψης για το Νίκο Παππά στην Επιτροπή Διαφάνειας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ