• First Top Stories

    Διελκυστίνδα δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ΕΣΡ (και στη μέση ο Πολύδωρας)

    Βύρων Πολύδωρας


    Στο κέντρο της… αρένας της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκρότηση του ΕΣΡ έριξε τον Βύρωνα Πολύδωρα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η κίνηση του Μαξίμου να προτείνει τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όχι μόνο δε «μαλάκωσε» τη σκληρή στάση της ΝΔ, αλλά προκάλεσε και έξαλλες αντιδράσεις από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, που θεωρούν «κόκκινο πανί» τον βετεράνο πολιτικό για τις δηλώσεις του κατά το παρελθόν υπέρ της προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και υπέρ του νόμου Παππά.

    «Το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο «παιδαριώδης» χειρισμός του ζητήματος επιβεβαιώνει τον εγκλωβισμό και τον πανικό μιας κυβέρνησης σε αποδρομή.

    Παππάς: Να συμβάλει η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ

    pappas-620x411

    «Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας την Νέα Δημοκρατία να στηρίξει τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ.

    Κουρουμπλής: Να λάβει υπόψη της η ΝΔ τον συνταγματικό της ρόλο

    kouroumpliss-

    Η απόφαση για εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου δεν αλλάζει, τα πράγματα έχουν πάρει την πορεία τους και η ιστορία δεν γυρίζει πίσω, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, και τονίζει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκείμενου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ και να μην ζημιωθούν κοινωνικοί τομείς ζωτικής σημασίας, όπως της υγείας και της παιδείας.

    Θυμίζει ότι η ΝΔ είχε δεσμευτεί ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ θα προστρέξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η αξιωματική αντιπολίτευση «πρέπει να πάψει να λειτουργεί, πια, σαν επαγγελματίας διεκδικητής της εξουσίας και να λάβει υπόψη της τον συνταγματικό της ρόλο» τονίζει, ενώ στις αιτιάσεις της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απαντά ότι «σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία αυτό που απαιτείται είναι πολιτική σταθερότητα», «και μάλιστα σε μια περίοδο που στη γειτονιά μας επικρατεί γεωστρατηγική ρευστότητα και πολύ κοντά μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας πολυαίμακτος πόλεμος».

    Γεωργιάδης: Γιατί λέμε «όχι» στον Πολύδωρα

    adonis

    Η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε αυτήν τη φάση σε συζήτηση των ονομάτων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, απάντησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης στην ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων γιατί το κόμμα του λέει «όχι» στην πρόταση να είναι πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής ο Βύρων Πολύδωρας.

    Θέτει ως προϋποθέσεις για να συναινέσει η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ να γίνει πρώτα γνωστό το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και να αποσυρθεί ο νόμος Παππά με επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού χωρίς περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. «Όταν γίνουν αυτά τα δύο βήματα το τρίτο θα είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση κατά τη γνώμη μας, για λόγους πολιτικάντικους σπεύδει να κάνει δήθεν προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και μετά να καταθέσει τον νέο νόμο Παππά ο οποίος θα είναι εξίσου αντισυνταγματικός με τον προηγούμενο», σχολιάζει.

    Ερωτηθείς τι θα κάνει η ΝΔ στην περίπτωση που η κυβέρνηση «πατήσει» πάνω στο γεγονός ότι δεν συγκροτείται το ΕΣΡ και καταθέσει νέα ρύθμιση στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντά: «Η κυβέρνηση το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε πριν από λίγες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έχασε παταγωδώς από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Το επιχείρημα αυτό εκρίθη από το Δικαστήριο και απέτυχε. Δεν έχει νόημα ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας να κάνουν σαν μικρά παιδιά. Χάσανε! Τώρα καιρός είναι να συμμορφωθούν με την πραγματικότητα».

    Λοβέρδος: Ο δρόμος για τη συναίνεση είναι ανοικτός

    Ανδρέας Λοβέρδος. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
    Ανδρέας Λοβέρδος. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

    «Με την απόφαση του ΣτΕ η Δικαιοσύνη μίλησε, η πολυφωνία νίκησε, η δημοκρατία νίκησε. Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει. Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και υποστήριξε ότι «ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται».

    Θεοδωράκης: Αυτούς να βάλουμε στο ΕΣΡ

    Θεοδωράκης

    Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει πως «γι’ αυτό ναυάγησε η χώρα», αναφερόμενος στην πρόταση για Βύρωνα Πολύδωρα, επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κλείνει ξανά το μάτι στο παλιό -παλιότερο δεν γίνεται- σύστημα διακυβέρνησης», ενώ δίνει και τις δικές του προτάσεις για το ποιοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν το νέο ΕΣΡ:

    – Έλενα Ακρίτα, η γυναίκα που τα έχει ζήσει όλα σε εφημερίδες και κανάλια.

    – Γιάννης Αναστασάκος, ο άνθρωπος που ξέρει την τηλεόραση σαν την παλάμη του.

    – Γιάννης Τζαννετάκος, ο ιστορικός καπετάνιος της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας.

    «Δεν τους έχω ρωτήσει τους ανθρώπους αλλά δίνω τρία ενδεικτικά ονόματα. Και επίτηδες δεν έβαλα ανθρώπους που είναι Ποτάμι. Σοβαροί και γνώστες υπάρχουν παντού. Απλώς τα ονόματά τους δεν είναι γραμμένα στα κομματικά κιτάπια», σχολιάζει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όχι ΝΔ σε Πολύδωρα για ΕΣΡ: Στήριξε τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάντο όπως ο Τσίπρας: Με κίνηση αλά Παυλόπουλου ο αιφνιδιασμός για ΕΣΡ με Πολύδωρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ