• Ελλάδα

    Νίκος Βούτσης: Αποσύρει την υποψηφιότητα Πολύδωρα. Προτείνει Μορώνη

    • NewsRoom
    Βούτσης

    Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής


    Με μία ανατρεπτική κίνηση ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απέσυρε την πρόταση Πολύδωρα, αντιπροτείνοντας στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, ο οποίος μέχρι πρότινος προορίζονταν για αντιπρόεδρος. Νέος αντιπρόεδρος προτάθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος.

    Με τη ολοκλήρωση των τοποθετήσεων στη διάσκεψη των προέδρων, ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι αποσύρει την πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα καθώς και ο ίδιος ο προταθείς είχε εκφράσει την άποψη ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να εκλεγεί με οριακή πλειοψηφία αλλά να είναι κοινής αποδοχής.

    «Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν», δήλωσε ο κ. Πολύδωρας νωρίς το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βούλης Νίκο Βούτση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΕΣΡ.

    «Δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι ούτε τα τρολαρίσματα ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή», συνέχισε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας για το συγκεκριμένο θέμα ότι αυτό που πρότεινε ήταν συνεννόηση για προσέλκυση των 600 χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν φύγει από τη ΝΔ επί Σαμαρά.

    Μετά το βροντερό «όχι» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο, στο πρόσωπό του για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, ο Βύρων Πολύδωρας κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ για τακτικισμό και «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του.

    Α. Τσίπρας – Β. Πολύδωρας: η τηλεφωνική επικοινωνία

    Την Κυριακή 30/10 ο κ. Πολύδωρας αποκάλυψε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό όταν του έγινε η πρόταση να αναλάβει Πρόεδρος του ΕΣΡ. «Ο πρωθυπουργός με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε: Τι θα έλεγες Βύρωνα να αναλάβεις τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ;

    – Ευχαριστώ πρόεδρε, όμως έχω πολλούς εχθρούς.

    – Έχεις και πολλούς φίλους, μου απάντησε».

    Ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. «Αποδέχομαι την πρόσκληση με την αισιοδοξία ότι θα φέρω αποτέλεσμα και θα βοηθήσω να εκτονωθεί η κατάσταση και να πάψει η ένταση με τη Δικαιοσύνη», είπε και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια επηρεασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης δεν είναι μόνο θέμα των κυβερνήσεων. «Πολλοί θέλουν να επηρεάζουν τη Δικαιοσύνη και ιδιαίτερα το Συμβούλιο της Επικρατείας. Διάφοροι ιδιοτελείς επιχειρούν να επηρεάσουν τις συνειδήσεις των δικαστών μέσω των ΜΜΕ, με μια πρώτη ύλη πολιτικού λόγου αγαθής επιχειρηματολογίας, αγκιτάτσιας και προβοκάτσιας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στην αρνητική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντί του, εξέφρασε την πικρία του και κατηγόρησε προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,αλλά και τη ΝΔ γενικότερα, ότι βρίσκονται πίσω από «οργανωμένα πολυβολεία, κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων», που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον πλήξουν προσωπικά.

    «Στενοχωρήθηκα πολύ. Ένοιωσα σα να έπεσε επάνω μου ένας σεισμός. Με διέγραψαν γιατί διαφώνησα με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ που μετέβαλε, όπως φάνηκε, τον Έλληνα από ιδιοκτήτη σε άστεγο και ανέστιο. Τώρα τι θέλουν, να με εξορίσουν;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, και υποστήριξε ότι ορισμένοι στην ηγεσία του κόμματος «κάνουν τακτικισμό για να ρίξουν την κυβέρνηση και να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», ενώ υποστήριξε ότι «οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν όλη τη ΝΔ, ούτε όλους τους βουλευτές του κόμματος. Οι περισσότεροι βουλευτές και ο πολύς κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου».

    Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει συμφωνία των κομμάτων στο πρόσωπό του, είπε ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να παραιτηθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όχι ΝΔ σε Πολύδωρα για ΕΣΡ: Στήριξε τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 5 νέα υπουργεία, ανασυστάσεις και μετονομασίες δρομολογείται ο ανασχηματισμός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ