• bloomberg

    Financial Times

    Jon Abrahamsson Ring: Από εκπαιδευόμενος στα IKEA, CEO της αυτοκρατορίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • του Richard Milne

    Ο Jon Abrahamsson Ring, CEO Inter Ikea


    Ένας πρώην βοηθός του θρυλικού ιδρυτή των Ikea θα γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυσσόμενης αλυσίδας καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού.

    Η Inter Ikea, η εταιρεία που ελέγχει το μεγαλύτερο brand και concept παραγωγής επίπλων στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τρίτη την αποχώρηση του Torbjorn Loof από τη θέση του CEO, μετά από επτά χρόνια στα ηνία της εταιρείας, και την αντικατάστασή του από τον Jon Abrahamsson Ring.

    Ο κ. Ring άρχισε να δουλεύει στα Ikea ως εκπαιδευόμενος πριν από είκοσι και πλέον χρόνια και υπήρξε βοηθός του Ingvar Kamprad, του ανθρώπου που ίδρυσε την εταιρεία το 1943, για τέσσερα χρόνια πριν αποχωρήσει από την εταιρεία για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μόδας Phillipa K και, εν συνεχεία, της εταιρείας ειδών κηπουρικής Plantagen.

    Η Inter Ikea, από την πλευρά της, τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σιγά-σιγά στο κεντρικό κομμάτι του σύνθετου δικτύου εταιρειών που δημιούργησε ο ιδρυτής των Ikea, πρώτον, για φορολογικούς σκοπούς και, δεύτερον, για να μπορεί να αποτρέπει εξαγορές και να μην δέχεται πιέσεις να μπει στο χρηματιστήριο.

    Ο κ. Loof ήταν εκείνος που ηγήθηκε της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της αδελφής εταιρείας Ingka Group, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στην αλυσίδα των Ikea, το 2016, και έβαλε τις βάσεις για τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση που έχει γίνει στην 77χρονη ιστορία της εταιρείας. Με την Ikea να στρέφεται σταδιακά από το μοντέλο των εκτός πόλεων καταστημάτων-αποθηκών της στη δημιουργία καταστημάτων στο κέντρο των πόλεων, στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, στις παραδόσεις και τη συναρμολόγηση των επίπλων στο σπίτι, καθώς και σε πιο ρηξικέλευθες ιδέες, όπως το leasing επίπλων.

    Ο κ. Ring, ο οποίος επέστρεψε στον όμιλο Ikea το 2017, έπειτα από εννέα χρόνια εκτός ομίλου, δήλωσε: «Η Ikea είναι στην καρδιά μου και πιστεύω πραγματικά στο όραμά μας να δημιουργήσουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς. Η Ikea βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό ταξίδι, το οποίο είναι μόνον η αρχή, και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με πίστη αυτό που είμαστε και αυτό που μας κάνει μοναδικούς: την κουλτούρα και τις αξίες μας, το όραμα και την επιχειρηματική ιδέα μας».

    Copyright The Financial Times Limited 2020

    © 2020 The Financial Times Ltd. All rights reserved.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ