• bloomberg

    Financial Times

    Επενδύσεις 45 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ σχεδιάζει το Κατάρ

    • Financial Times


    Στη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τον αμερικανικό όμιλο real estate Crown Acquisitions προχώρησε η κρατική επενδυτική Αρχή του Κατάρ (QIA), κίνηση που θα επιτρέπει να αποκτήσει μερίδιο σε κάποια από τα πιο εμβληματικά ακίνητα Times Square και της Πέμπτης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης, όπως το ξενοδοχείο St Regis και το κοσμηματοπωλείο Harry Winston.

    Η Crown και η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ θα αποκτήσουν, συγκεκριμένα, μερίδιο 24% η καθεμία σε ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Vornado Realty Trust και η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 5,6 δισ. δολάρια.

    Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ακίνητα συνολικού εμβαδού περίπου 84.540 τετραγωνικών μέτρων, στα οποία στεγάζονται, μεταξύ άλλων, καταστήματα λιανικής όπως της Victoria’s Secret, της Polo και της Salvatore Ferragamo.

    Το ύψος του τιμήματος ανήλθε σε 1,3 δισ. δολάρια και καταβλήθηκε σε μετρητά.

    Το φουαγιέ της Αυτοκρατορικής Σουίτας του ξενοδοχείου St Regis στη Νέα Υόρκη
    Το σαλόνι της Αυτοκρατορικής Σουίτας του ξενοδοχείου St Regis της Νέας Υόρκης

    St Regis
    Το καθιστικό της σουίτας Bentley στο ξενοδοχείο St Regis της Νέας Υόρκης

    Να σημειωθεί ότι για την Επενδυτική Αρχή του Κατάρ, το συγκεκριμένο deal εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας διεύρυνσης της παρουσίας του στις ΗΠΑ, όπου σχεδιάζει να επενδύσει έως και 45 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια.

    Το κοσμηματοπωλείο Harry Winston στην Πέμπτη Λεωφόρο
    Το κοσμηματοπωλείο Harry Winston στην Πέμπτη Λεωφόρο

    «Η επένδυση αυτή υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της QIA να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια και την πίστη μας στις συναρπαστικές μακροπρόθεσμες ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Mansoor Al-Mahmoud, διευθύνων σύμβουλος της QIA.

    Το κατάστημα του οίκου Salvatore Ferragamo στην Πέμπτη Λεωφόρο

    [ft_copy]


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ