• bloomberg

    Financial Times

    Εμβόλιο Οξφόρδης: Οι δοκιμές δίνουν ελπίδα για τους ηλικιωμένους

    • NewsRoom
    Ώρα μηδέν για τρίτη δόση, σχολεία και υγειονομικούς

    Ώρα μηδέν για τρίτη δόση, σχολεία και υγειονομικούς


    Το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο έχει προβάδισμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19, προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους, την ομάδα που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο από την ασθένεια.

    Η ανακάλυψη ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε συνεργασία με την AstraZeneca, πυροδοτεί προστατευτικά αντισώματα και Τ-κύτταρα σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες έχει ενθαρρύνει τους ερευνητές καθώς αναζητούν αποδείξεις ότι θα προστατεύει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από σοβαρή πάθηση ή ακόμα και θάνατο από την COVID-19.

    Η ηλικία έχει αναδειχθεί ως ο κύριος παράγοντας κινδύνου. Το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί με την ηλικία, προκαλώντας ανησυχίες ότι η ίδια η ομάδα που χρειάζεται περισσότερο την προστασία ενός εμβολίου μπορεί να έχει την λιγότερο αποτελεσματική απόκριση σε αυτό.

    Άτομα που γνωρίζουν τα αποτελέσματα από τις λεγόμενες εξετάσεις αίματος ανοσογονικότητας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα υποσύνολο ηλικιωμένων συμμετεχόντων λένε ότι τα ευρήματα συμβαδίζουν με τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο που έδειξαν ότι το εμβόλιο δημιούργησε «ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις» σε μια ομάδα υγιών ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών.

    Τα προηγούμενα ευρήματα έδειξαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε δύο μορφές ανθρώπινης ανοσοαπόκρισης – δημιουργία αντισωμάτων και Τ-κυττάρων – για τουλάχιστον 56 ημέρες, σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο The Lancet.

    Οι θετικές δοκιμές ανοσογονικότητας δεν εγγυώνται ότι το εμβόλιο θα αποδειχθεί τελικά ασφαλές και αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους. Αυτό δεν θα είναι γνωστό έως ότου αναλυθούν τα πλήρη δεδομένα δοκιμής για την ηλικιακή ομάδα.

    Ωστόσο, οι ερευνητές ενθαρρύνθηκαν από την τελευταία εξέλιξη, λεπτομέρειες για την οποία θα δημοσιευθούν σύντομα σε επιστημονικό περιοδικό. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ