• ESG Today

    PLAYMOBIL: Wiltopia η πρώτη σειρά παιχνιδιών που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα παλιά ψυγεία

    • ESG Team
    Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθυντής της PLAYMOBIL HELLAS

    Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθυντής της PLAYMOBIL HELLAS


    Η Wiltopia είναι η πρώτη σειρά παιχνιδιών PLAYMOBIL που κατασκευάζεται από 80% βιώσιμο υλικό κατά μέσο όρο.

    Έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας υλικά PCR – δηλαδή πλαστικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές και έχουν επιστρέψει στην ανακύκλωση – καθώς και πλαστικά βιολογικής βάσης. Και όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή στα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας της PLAYMOBIL.

    Παιχνίδια  PLAYMOBIL από παλιά ψυγεία

    Για τη Wiltopia η PLAYMOBIL συνεργάστηκε με την Coolrec, εταιρία εξειδικευμένη σε θέματα ανακύκλωσης παλαιών ψυγείων. Με προηγμένες τεχνικές μηχανικής ανακύκλωσης τα παλιά πλαστικά μετατρέπονται σε κόκκους, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε ζωάκια, δέντρα και καλύβες του Αμαζονίου, όπως δείχνει αυτό το βίντεο (διάρκεια 1:30’).

    Τα 27 σετ άγριων ζώων από όλο τον κόσμο και 7 μεγαλύτερα σετ παιχνιδιών βρίσκονται ήδη στα καταστήματα παιχνιδιών. Κάθε σετ ζώου περιέχει και μια συλλεκτική κάρτα με QR code που οδηγεί σε ένα app με πληροφορίες, ηχητικά κλιπ, αλλά και AR προβολής του ζώου.

    Η PLAYMOBIL ξεκίνησε το 1974, ενώ η Playmobil Hellas ιδρύθηκε το 1989. Είναι η Ελληνική θυγατρική του γερμανικού ομίλου ΗΒΗ (Horst Brandstaetter Holdings), της εταιρίας που κατασκευάζει και διανέμει σε όλον τον κόσμο το διάσημο ομώνυμο παιχνίδι. Διαθέτει 60 άτομα προσωπικό και αποθηκευτικούς χώρους 3.000 τ.μ. Γενικός Διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής είναι ο Γιώργος Παγώνης.

    Τα ομώνυμα παιχνιδια μπορεί να βρει κανείς σε περισσότερα από 1400 καταστήματα πανελλαδικά (καταστήματα και Super Market παιχνιδιών, πολυκαταστήματα, Super Market, βιβλιοχαρτοπωλεία κ.α.).

    Ποια είναι η  Coolrec

    Η Coolrec είναι θυγατρική της Renewi Specialties και αποτελεί βασικό  ευρωπαϊκό  παίκτη  στην κυκλική οικονομία όσον αφορά την επεξεργασία απορριπτόμενων ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών προϊόντων. Μέσω του διεθνούς δικτύου της πουπεριλαμβάνει σημεία σε όλη την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, η Coolrec ανακτά πλαστικά και σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μέταλλα από WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) και τα μετατρέπει σε δευτερογενείς πρώτες ύλες. Αυτή η δραστηριότητα περιλαμβάνει την Coolrec που εργάζεται σε στενή συνεργασία με καινοτόμους βιομηχανικούς κατασκευαστές καταναλωτικών προϊόντων.



    ΣΧΟΛΙΑ