• ESG Today

    Osmosis: Βραβεύτηκε γιατί συνέδεσε την εξοικονόμηση πόρων με τις εταιρικές αποδόσεις

    • ESG Team
    Ben Dear, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Osmosis

    Ben Dear, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Osmosis


    Το βραβείο του Boutique Investment Manager of the year για το 2022 απέσπασε η επενδυτική εταιρεία Osmosis στα Sustainable Invesment Awards.

    H Osmosis κατάφερε να επιτύχει μέση μείωση 61% στις εκπομπές  άνθρακα, 68% στην κατανάλωση  νερού και 77% στην παραγωγή αποβλήτων, στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της δίνοντας έμφαση στην αποδοτικότητα των πόρων στις εταιρείες που επενδύει.

    Η Osmosis χρησιμοποίησε μια ιδιόκτητη βάση περιβαλλοντικών δεδομένων που ανέπτυξε για να βρει και να στρέψει τα χαρτοφυλάκιά της προς εταιρείες αποδοτικές ως προς τους πόρους.

      Η βάση δεδομένων λειτουργεί συλλέγοντας και τυποποιώντας τις σχετικές εταιρικές περιβαλλοντικές γνωστοποιήσεις σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα, την κατανάλωση νερού και την παραγωγή αποβλήτων. Στη συνέχεια, η μεθοδολογία παίρνει αυτούς τους βασικούς δείκτες αποδοτικότητας πόρων για να λάβει επενδυτικές αποφάσεις, καθώς, υποστηρίζει η Osmosis, εντόπισε νωρίς ότι η αποδοτικότητα των πόρων αποτελεί ένα δείκτη πρόβλεψης της εταιρικής αξίας. Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνεται από ισχυρά στατιστικά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου σε διαφορετικούς κλάδους και γεωγραφικές περιοχές.

    Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να ξεχωρίσει αξιολογώντας μόνο τις ενέργειες που έχει κάνει μια εταιρεία που τροφοδοτούν τον περιβαλλοντικό της ισολογισμό.

    «Το περασμένο έτος ήταν προκλητικό για πολλά βιώσιμα επενδυτικά κεφάλαια [αλλά] η εστίασή μας στην αποδοτικότητα των πόρων συνέχισε να αποδίδει σε αυτό το απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο νέων πελατών από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και τα περιουσιακά στοιχεία αυξάνονται σημαντικά», δήλωσε ο Ben Dear, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Osmosis.

    Μέσα σε 18 μήνες, έως το τέλος Μαΐου, η Osmosis αύξησε τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία κατά 144%.



    ΣΧΟΛΙΑ