• ESG Today

    Nasdaq: Επεκτείνει τα παράγωγα ESG και στα options μετά τα futures


    Τo λανσάρισμα και δικαιωμάτων προαίρεσης (options) στον δείκτη OMX Stockholm 30 ESG, ανακοίνωσε το Nasdaq. Πλέον, η προσφορά παραγώγων ESG του Nasdaq περιλαμβάνει  και τα δικαιώματα προαίρεσης (options) εκτός από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures). Τα παράγωγα αυτά βασίζονται στον πρώτο δείκτη   ESG στον κόσμο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους δείκτες με τις περισσότερες συναλλαγές στην Ευρώπη από τότε που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018.

    Το νέο χρηματοοικονομικό προϊόν έχει αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με πελάτες του Nasdaq, όπως της Swedbank Robur, και ευθυγραμμίζεται με τον στόχο του Nasdaq να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για πιο βιώσιμες επενδυτικές λύσεις.

    Magnus Linder: Ο Nasdaq δημιουργεί νέες ευκαιρίες για επενδυτές

    «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το λανσάρισμα των επιλογών OMXS30 ESG, καθώς ο Nasdaq δημιουργεί νέες ευκαιρίες για επενδυτές που εστιάζουν στη βιωσιμότητα και στη βελτιστοποίηση του προφίλ κινδύνου και απόδοσης», δήλωσε ο Magnus Linder, Equity Derivatives Trading & Portfolio Optimization της Swedbank Robur. «Για την επιτυχία χρειάζεται ολόκληρη τη χρηματοοικονομική εργαλειοθήκη. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με στόχο την ενίσχυση του επενδυτικού τοπίου ESG στην περιοχή».

    Alessandro Romani: Παρέχουμε στους πελάτες μας μια πλήρη σειρά παραγώγων προϊόντων

    «Με την επιτυχία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του δείκτη ESG,  ολοκληρώνουμε τις προσφερόμενες επιλογές μας. Έτσι παρέχουμε στους πελάτες μας μια πλήρη σειρά παραγώγων προϊόντων που βασίζονται σε έναν από τους κορυφαίους δείκτες ESG στην Ευρώπη», λέει ο Alessandro Romani, Επικεφαλής Ευρωπαϊκών Παραγώγων στο Nasdaq. «Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην προσπάθεια για να βοηθήσουμε καλύτερα τους τελικούς επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν υπεύθυνα.Παράλληλα διατηρούν την πρόσβαση στη ρευστότητα που μπορεί να προσφέρει ο δείκτης OMXS30».

    Άλλα παραδείγματα πρόσφατων πρωτοβουλιών του Nasdaq ESG περιλαμβάνουν τη δημιουργία της αγοράς μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος Puro.earth και την κυκλοφορία του ESG Data Hub που προσφέρει στους επενδυτές δεδομένα βιωσιμότητας από ειδικούς.

    Τα συμβόλαια OMXS30 ESG Options είναι διαθέσιμα για διαπραγμάτευση στο Nasdaq Στοκχόλμης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ