• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Αντεπίθεση αγοραστών, ανακάμπτει ο Nasdaq – Άλμα 2% για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ισχυρά ανοδικά κινείται η Wall Street την Τρίτη, με τους βασικούς δείκτες να δείχνουν ικανοί να αντιστρέψουν τις βαριές απώλειες που προκάλεσε τη Δευτέρα η βουτιά των τεχνολογικών μετοχών.

    Λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δύο ωρών από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 34.472,80 μονάδες, με άνοδο 1,38%, ο S&P 500 στις 4.364,96 μονάδες με άνοδο 1,50%, ενώ ο Nasdaq -που έκλεισε τη Δευτέρα στο -2,1% – ανακάμπτει στις 14.488,57 μονάδες, με άνοδο 1,64%

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις δύο κινούνται με ήπιες απώλειες, η ΙΒΜ και η  Merck, οι οποίες ήταν μεταξύ των λίγων που κατάφεραν να κλείσουν θετικά τη Δευτέρα. Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι τραπεζικές Goldman Sachs (3,45%) και JPMorgan (2,28%), ενώ στο +2,44% κινείται η Nike και στο +2,26% η πετρελαϊκή Chevron, ενισχυμένη και από το νέο άλμα των τιμών του πετρελαίου, με το WTI να κινείται πάνω από τα  79 δολάρια το βαρέλι.

    Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου Νοεμβρίου του WTI Crude κινείται στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,07%, ενώ το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του Brent κινείται στα 82,90 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,02%.

    Ανοδικά κινείται και η μετοχή του Facebook, μετά τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας λόγω των πολύωρων προβλημάτων πρόσβασης στις εφαρμογές της εταιρείας.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς έχει μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στο Κογκρέσο, με την συζήτηση για την αύξηση του ορίου χρέους να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η Τζάνετ Γέλεν, η οποία έχει θέσει ως όριο για μια απόφαση τις 18 Οκτωβρίου, προειδοποίησε ξανά για την πιθανότητα νέας ύφεσης αν δεν υπάρξει άμεσα κάποια κίνηση.

    Παράλληλα, η αγορά είδε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ να αυξάνεται κατά  4,2% στα 73,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, από 70,3 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν έλλειμμα 70,8 δισ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ