• ESG News

    Ποια κριτήρια ESG μετράνε περισσότερο για τους επενδυτές;

    • ESG Team


    Με άξονα τη μακροπρόθεση απόδοση, οι επενδυτές που κάνουν τις επιλογές τους, με βάση τα κριτήρια ESG, είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν μέρος των άμεσων κερδών μιας επένδυσης στο όνομα της βιώσιμης προοπτικής.

    Σε μια πρόσφατη έρευνα που έκαναν στους αναγνώστες τους,  τοInvestopedia και  το Treehugger, η ρύπανση και η διαχείριση των αποβλήτων αναδείχθηκαν τα θέματα στα οποία δίνουν μεγαλύτερη σημασία όσοι επενδύουν με βάση τα  ESG, με το 80% των ερωτηθέντων να τα επιλέγουν ως τα πιο σημαντικά στοιχεία.

    Οι δίκαιες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας ήρθαν δεύτερες με ποσοστό 71% και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ήρθε τρίτη με 69%.

    Η αποτίμηση ωστόσο εξακολουθεί να είναι ο πιο  σημαντικός παράγοντας μιας επένδυσης, σημαντικότερος από τον αντίκτυπο ESG συνολικά, με το 74% των ερωτηθέντων να αναφέρουν την αποτίμηση ως πολύ ή εξαιρετικά σημαντική, σε σύγκριση με περίπου το 51% που ισχυρίστηκαν ότι το ESG είναι πολύ σημαντικό. Η εμπιστοσύνη στη διοικητική ομάδα μιας εταιρείας και η ιστορική απόδοση επίσης ήταν στους παράγοντες που οι επενδυτές επέλεξαν ως σημαντικότερους από τον αντίκτυπο του ESG.

     

    Οι επενδυτές ESG έχουν μακροπρόθεσμη οπτική και είναι φυσικό αφού η απαίτηση για βιωσιμότητα αντικατοπτρίζει την ανάγκη για επενδύσεις χωρίς μελλοντικό ρίσκο, λόγω των κλιματικών κινδύνων.
    Ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ερωτηθέντων -το 89%-, λένε ότι οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις είναι πολύ σημαντικές, σε σύγκριση με μόνο το 27% που είπε ότι οι βραχυπρόθεσμες αποδόσεις είναι πολύ σημαντικές. Οι περισσότεροι ή το 66% των επενδυτών ESG δήλωσαν ότι ψάχνουν να δημιουργήσουν εισόδημα για συνταξιοδότηση.
    Επιπλέον, η απόδοση δεν είναι πάντα το σημαντικότερο για τους επενδυτές ESG, με σχεδόν τους μισούς να παραδέχονται ότι θα αποδέχονταν έως και 10% ζημιά σε μια πενταετία για μια εταιρεία που ευθυγραμμίζεται εξαιρετικά με τα πρότυπα ESG.

    Κατά μέσο όρο, οι επενδυτές ESG δήλωσαν ότι περίπου το 40% του χαρτοφυλακίου τους ευθυγραμμίζεται με τα κριτήρια ESG.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ