• ESG News

    Jim Andrew (PepsiCo): Θα μειώσουμε κατά 50% την κατανάλωση υδάτων-Λείπουν τα πρότυπα για τη διαχείριση νερού

    Jim Andrew (PepsiCo): Θα μειώσουμε κατά 50% την κατανάλωση υδάτων-Λείπουν τα πρότυπα για τη διαχείριση νερού

    Jim Andrew, Chief Sustainability Officer, PepsiCo


    Η PepsiCo ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να γίνει “θετική στη διαχείριση νερού” ως το 2030, με στόχο να αναπληρώνει περισσότερο νερό από ό, τι χρησιμοποιεί. Στόχος της νε εξοικονομεί 11 δισ. λίτρα νερό ετησίως, το ήμισυ της σημερινής της κατανάλωσης.

    O Jim Andrew, Chief Sustainability Officer στην  PepsiCo, τόνισε: «σε αντίθεση με την έκκληση για καθαρές μηδενικές εκπομπές, ο κόσμος δεν έχει κινητοποιηθεί και δεν υπάρχουν σαφή πρότυπα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο νερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε το όραμά μας να γίνουμε Net Water Positive έως το 2030, υποστηριζόμενοι από σαφείς δεσμεύσεις και έγκαιρες ενέργειες».

    Δεδομένου ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της PepsiCo βασίζεται στη χρήση νερού,   αυτή η δέσμευση για μείωση της κατανάλωσης νερού ήταν απαραίτητη αν και δεν υπάρχουν πρότυπα που να αφορούν με συγκεκριμένο τρόπο την κατανάλωση νερού. Ωστόσο το νερό επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες πολλών εταιρειών και κάποιων τα μοντέλα βασίζονται στο νερό (όπως τρόφιμα και ποτά) ενώ άλλα το χρησιμοποιούν με άλλους τρόπους.

    Πρόκληση για κάθε εταιρεία είναι να μελετήσει τον πιθανό αντίκτυπο της κρίσης του νερού και των κανονισιτκών ρυθμίσεων στη λειτουργία της. Εταιρείες που δεν έχουν πλήρη κατανόηση του κινδύνου νερού, καθυστερούν στην αποκάλυψη του κινδύνου νερού ή αναβάλλουν προσαρμογές στις κανονιστικές  ρυθμίσεις , παρουσιάζουν μακροπρόθεσμους κινδύνους τόσο για τις κοινότητες όσο και για τους επενδυτές που επενδύουν σε αυτές τις εταιρείες.

    Οι δεσμεύσεις

    Η εταιρεία στοχεύει να μειώσει την απόλυτη χρήση νερού και θα αναπληρώσει περισσότερο από το 100% του νερού που χρησιμοποιείται σε περιοχές υψηλού κινδύνου για νερό.

    Η μείωση της κατανάλωσης νερού θα επιτευχθεί μέσω της υιοθέτησης προτύπων αποδοτικής χρήσης νερού, σε περισσότερες από 1.000 εγκαταστάσεις δικές της και τρίτων, με σχεδόν τις μισές να βρίσκονται σε λεκάνες απορροής υψηλού κινδύνου.

    Η αύξηση της αποδοτικοτητάς της λειτουργίας της σε περιοχές που δραστηριοποιείται σε λεκάνες απορροής υψηλού κινδύνου και μόνο αναμένεται να βοηθήσει την PepsiCo να αποφύγει τη χρήση περισσότερων από 11 δισεκατομμυρίων λίτρων νερού ετησίως – που σημαίνει μείωση κατά 50% της ποσότητας νερού που χρησιμοποιεί η εταιρεία σε αυτές τις περιοχές.

    Σκοπεύει επίσης να υιοθετήσει το Πρότυπο Alliance for Water Stewardship Standard σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου για το νερό όπου λειτουργεί έως το 2025.

    Διακοπές νερού στις ΗΠΑ

    Οι ανακοινώσεις είναι έγιναν σε μια εποχή που το ζήτημα της έλλειψης νερού γίνεται έντονο στις ΗΠΑ, με διακοπές νερού  λόγω της ιστορικής ξηρασίας στον ποταμό Κολοράντο, με αποτέλεσμα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δηλώσει έλλειψη νερού, προκαλώντας περικοπές κατανάλωσης νερού στα νοτιοδυτικά.

    Σύμφωνα με τον οργανισμό τροφίμων και γεωργίας των ΗΠΑ (FAO), η διαθέσιμη ποσότητα γλυκού νερού ανά άτομο έχει μειωθεί κατά το ένα πέμπτο σε διάστημα δύο δεκαετιών. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η κρίση του νερού είναι ο πέμπτος υψηλότερος παγκόσμιος κίνδυνος όσον αφορά τον αντίκτυπο στην κοινωνία.

    Διαβάστε επίσης

    PepsiCo Hellas: Eνημερώνει το κοινό για προσπάθεια εξαπάτησης μέσω ψευδών sms

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ