• ESG News

    Δήλωση Ένωσης Στερεών Αποβλήτων εν όψει COP26: Απαραίτητη η διαχείριση αποβλήτων για να ανατραπεί η κλιματική αλλαγή

    Carlos Silva Filho Προέδρος της ISWA


    Η Διεθνής Ένωση Στερεών Αποβλήτων ( International Solid Waste Association) με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της ISWA 2021, εξέδωσε Δήλωση για την κλιματική αλλαγή στον κλάδο διαχείρισης αποβλήτων.

    Η Δήλωση επισημαίνει τις ουσιαστικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο τομέας διαχείρισης αποβλήτων για την επίτευξη ενός πιο πράσινου, πιο βιώσιμου πλανήτη και τα πρακτικά μέτρα που απαιτούνται για να φτάσουμε εκεί.

    Η Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Ενώσεις Διαχείρισης Αποβλήτων  από 46 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενέκρινε την κοινή Δήλωση στο τέλος της συνάντησής τους την Κυριακή.

    «Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο αναγνωρίζοντας τον ζωτικό ρόλο της βιομηχανίας διαχείρισης αποβλήτων στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τη δέσμευση να εκπληρωθεί », σχολίασε ο Carlos Silva Filho Προέδρος της ISWA.

    Η ISWA, μέσω της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου και των Ομάδων Εργασίας , δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με διεθνείς φορείς καθώς και τις πόλεις και τους δήμους για την προώθηση της ανάπτυξης των κατάλληλων αποβλήτων και την εξασφάλιση πόρων για τις στρατηγικές διαχείρισης.

    Η ISWA δεσμεύεται περαιτέρω για την εκπόνηση μελετών και την ανάληψη στοχευμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση και επέκταση της πρόσβασης σε συστήματα διαχείρισης αποβλήτων σε όλο τον κόσμο για τη στήριξη της μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία.

    Συνεπείς λύσεις διαχείρισης αποβλήτων και πόρων, όταν εφαρμοστούν πλήρως, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

    Η ISWA εκτιμά ότι η πρόληψη των αποβλήτων, η ανακύκλωση και η ανάκτηση ενέργειας θα μπορούσαν να συμβάλουν, το καθένα, σε περαιτέρω μείωση 5-10%, μειώνοντας τα απόβλητα και την προέλευση του 20% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

    Η Διακήρυξη θα παρουσιαστεί στο τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021 (COP26) τον Νοέμβριο του 2021 ως έκκληση προς όλους τους φορείς της παγκόσμιας βιομηχανίας να παίξουν το ρόλο τους.

    Η Διεθνής Ένωση Στερεών Αποβλήτων (ISWA) είναι ένα εκτεταμένο δίκτυο αποβλήτων από επαγγελματίες και ειδικούς από όλο τον κόσμο, με αποστολή την προώθηση και την ανάπτυξη βιώσιμης και επαγγελματικής διαχείριση αποβλήτων σε όλο τον κόσμο και παίζει ρόλο στη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία.

    Η ISWA αποτελεί  το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο διαχείρισης αποβλήτων επαγγελματιών με τη συλλογική δέσμευση για συνεχή βελτίωση των μεθόδων και ευαισθητοποίηση εντός του κλάδου και όχι μόνο.

    Διαβάστε επίσης

    Moody’s: H κλιματική κρίση σοβαρή απειλή για την ποιότητα ενεργητικού των τραπεζών

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ