• ESG News

    CERES Food Emissions 50: Δεν υπολογίζουν οι εταιρείες το αποτύπωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας

    • ESG Team


    Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων δεν υπολογίζουν τις εκπομπές του πεδίου 3 ( που προέρχονται από την εφοδιαστική αλυσίδα) και δεν θέτουν τεκμηριωμένους στόχους που να συνδέονται με τους στόχους μείωσης των εκπομπών.

    Αυτό αποκαλύπτει συγκριτική μελέτη εκπομπών τροφίμων 50 της CERES (The Food Emissions 50 Company Benchmark), που αξιολογεί τις 50 μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων της Βόρειας Αμερικής με δραστηριότητα στα αγροτικά προϊόντα με τις μεγαλύτερες εκπομπές σύμφωνα με τις επιδόσεις τους σε τρεις κατηγορίες: γνωστοποιήσεις εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, στόχοι μείωσης εκπομπών και πρόοδος στην ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την κλιματική μετάβαση.

    Η μελέτη  προορίζεται να καθοδηγήσει τις επιλογές των επενδυτών σε εταιρείες σε όλο το εύρος της  αλυσίδας εφοδιασμού των τροφίμων, προκειμένου να κινηθεί έγκαιρα και φιλόδοξα η δράση για την κλιματική αλλαγή.

    Το 2021, οι 50 εταιρείες εκπομπών τροφίμων συγκρίθηκαν με βάση την ποιότητα των γνωστοποιήσεών τους και των στόχων τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μελλοντικά,  οι εταιρείες θα αξιολογηθούν για την πρόοδό τους στην ανάπτυξη και εφαρμογή των σχεδίων δράσης τους για την κλιματική μετάβαση.

     

    Για πολλές εταιρείες τροφίμων, οι εκπομπές πεδίου 3, που αφορά τις εκπομπές από αλυσίδες εφοδιασμού, αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% ή περισσότερο των συνολικών εκπομπών τους.

    Παρόλα αυτά, λίγες εταιρείες τροφίμων αποκαλύπτουν συνολικά τις εκπομπές πεδίου 3, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από τη γεωργία και τη χρήση γης.

    Ακόμα λιγότερες εταιρείες έχουν θέσει τεκμηριωμένους στόχους που καλύπτουν τους στόχους μείωσης των εκπομπών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ