• ESG Today

    Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος) στο mononews: Θα στηρίξουμε όλα τα Gr-eco Islands

    Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος) στο mononews: Θα στηρίξουμε όλα τα Gr-eco Islands

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    “Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα Gr-Eco islands που πρόκειται να γίνουν από δω και πέρα, στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, χρηματοδοτώντας κάποια σημαντική δράση”, δήλωσε στο mononews.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης.

    Η πρωτοβουλία των GR-ecoislands αποσκοπεί στη μετατροπή των ελληνικών νησιών σε διεθνή πρότυπα πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης και εστίες καινοτομίας, μέσα από  δράσεις που ενισχύουν την ενεργειακή τους αυτονομία, μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Όπως εξήγησε ο κ Χαρπαντίδης, η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον κεντρικό άξονα της πολιτικής βιωσιμότητας της εταιρείας και θα χρηματοδοτούνται από την Παπαστράτος συγκεκριμένες δράσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

    Στη Χάλκη η εταιρεία Παπαστράτος δώρισε το e-boat, το ηλεκτροκίνητο φωτοβολταϊκό πλοιάριο, που είναι το πρώτο πλοίο στην Ελλάδα που είναι ηλεκτρικό και χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια.

    “Αυτό το e-boat που δωρήθηκε από την Papastratos S.A. αποτελεί μέρος της πρόσφατα ανακοινωθείσας δέσμευσής μας για προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και των πρακτικών κυκλικής οικονομίας. Στόχος του είναι να καταδείξει την ανάγκη όλων μας να εντείνουμε και να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης με Κλιματική Δράση”.

     Το ηλιακό σκάφος

    Το σκάφος που δώρισε η Παπαστράτος στο Δήμο Χάλκης είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος που κινείται με ηλιακή ενέργεια, κατασκευασμένο από οικογενειακή επιχείρηση στην Πάτμο. Θα χρησιμοποιηθεί για τουριστικούς σκοπούς από το νησί της Χάλκης, το πρώτο νησί που ξεκίνησε την πρωτοβουλία GR-Eco.

    Οι προδιαγραφές του:

    -Έχει μήκος 10 μέτρα και φέρει φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του

    -Σαν προηγμένο plug-in υβριδικό, αντλεί την ενέργειά του είτε από τον ήλιο είτε από μια ηλεκτρική πρίζα που τροφοδοτείται από το ηλιακό πάρκο της Χάλκης

    -Έχει κινητήρα 11KW, 15 ίππους, με 6 ώρες αυτονομίας

    -Χωράει 10 άτομα και φιλοξενεί 2

    -Έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και ελάχιστη ηχορύπανση

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: https://www.linkedin.com/posts/sdrak_grecoislands-prostokalytero-papastratosmazi-activity-6862682513157058561-T2R9

    Επενδύσεις 1,5 δισ. για τα GR-ecoislands

    Με πράσινες επενδύσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ, από το νέο Ταμείο Απανθρακοποίησης και το νέο ΕΣΠΑ, και με προτεραιότητα, σε πρώτη φάση, στα μικρότερα, μη διασυνδεμένα και απομακρυσμένα νησιά, η πρωτοβουλία των GR-ecoislands ενισχύει  δράσεις όπως είναι η αυξημένη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η δημιουργία ψηφιακών υποδομών, η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, η βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτων, ο εξηλεκτρισμός των μεταφορών, ο πράσινος μετασχηματισμός της γεωργίας και του τουρισμού και η ανάπτυξη των λιμενικών και άλλων υποδομών.

     Τα πράσινα ξενοδοχεία, το coldironing, ο ενεργειακός μετασχηματισμός δηλαδή των λιμανιών, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης όχι μόνο στις χερσαίες αλλά και στις θαλάσσιες μεταφορές και η προστασία της βιοποικιλότητας τόσο του θαλάσσιου, όσο και του χερσαίου περιβάλλοντος, είναι οι δράσεις που στοχεύουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.



    ΣΧΟΛΙΑ