• ESG Today

    Αλέξανδρος Μπένος (Cenergy): Παράγουμε προϊόντα για την ενεργειακή μετάβαση και το μέλλον των πελατών μας

    Αλέξανδρος Μπένος, Οικονομικός Διευθυντής Cenergy


      H Cenergy είναι η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να παραγάγει αγωγούς μεταφοράς υδρογόνου σε δίκτυα υψηλής πίεσης και ήδη τα έχει εγκαταστήσει στην Ιταλία, είπε ο Οικονομικός Διευθυντής της Cenergy, Αλέξανδρος Μπένος, μιλώντας στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit που διοργανώνει η εφημερίδα Καθημερινή.

    Ήδη, σημείωσε, η εταιρεία παράγει προϊόντα για το μέλλον των πελατών της. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε, ότι πρέπει από τώρα να σκεφτόμαστε την τεχνολογία δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα, μια τεχνολογία που θα χρειαστούμε στο μέλλον. Και εκτίμησε ότι κοντά στο 2030 όταν πια θα βλέπουμε ότι δεν αρκεί η μείωση των εκπομπών για να πάμε στο net zero, όλοι θα αναζητούν την τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα.

    Σχετικά με τη Cenergy, σημείωσε ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ενέργεια και προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου.

    “Τα προϊόντα μας συνεισφέρουν στο να πετύχουν οι άλλες εταιρείες και χώρες τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης”, τόνισε, καθώς η Cenergy εδώ και χρόνια προσφέρει λύσεις για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

    Μονόδρομος οι ΑΠΕ

    “Αν και η μετάβαση έχει και γεωπολιτικές παραμέτρους το πέρασμα στις ΑΠΕ είναι μη διαπραγματεύσιμο. Η Cenergy με τα προϊόντα της είναι παρούσα σε αυτή τη μετάβαση, σημείωσε ο κ. Μπένος.

    Όπως εξήγησε, τα προβλήματα υψηλού ενεργειακού κόστους που δημιουργούνται από τις τιμές του φυσικού αερίου και η ανάγκη ενεργειακής ασφάλειας,  τονίζουν την ανάγκη της Ευρώπης για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Όμως, τόνισε ο κ Μπένος, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ΑΠΕ σε 10 χρόνια, αλλά χρειάζονται και διασυνδέσεις και αποθήκευση ενέργειας  και εκσυγχρονισμένα δίκτυα μεταξύ των χωρών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ