• Επι-θετικά

    Ποιος κατατροπώνει τον Πολάκη; Η εποχή των σπηλαίων, τα ρόπαλα και ο ευνοούμενος του Τσίπρα

    Έργο τέχνης, στήλη Επι-θετικά


    «Από γυναίκα θα το βρει!»

    Δεν είναι ανέκδοτο. Δεν είναι κατάρα. Δεν μας το ‘παν οι τσιγγάνες στα χαρτιά ούτε οι καφετζούδες στο φλιτζάνι. Μοναχός του φτιάχνει τη μοίρα του. Διότι, όπως είπε και ο μεγάλος Σαίξπηρ, μην ψάχνετε τη μοίρα σας στ’ άστρα αλλά στους εαυτούς σας. Κοινώς, ο φοβερός και τρομερός πολιτικός, ο κορυφαίος επιστήμων, ο μέγας επιδημιολόγος με ντοκτορά στα εμβόλια, ο «αψύς Σφακιανός», όπως λέει κι ο αρχηγός του για τον δικαιολογήσει, μήπως και τον χάσει, που περιφέρεται αμολητός, χωρίς να φραγμούς και όρια, τραμπουκίζοντας, εκτοξεύοντας απειλές και πετώντας λάσπη προς αντιπάλους, αυτός λοιπόν… «Από γυναίκα θα το βρει!».

    Στην πολιτική, όπως την νοεί ο κ. Πολάκης, δεν χωρούν ευγένειες και ασφαλώς δεν υπάρχουν φύλα, ένας μόνον είναι ο στόχος: Πώς θα βάλεις τον αντίπαλο να φάει χώμα, πώς θα γίνει «της αλεπούς ο θάνατος», πώς θα τον «πας αίμα», πώς θα τον θάψεις «τρία μέτρα κάτω από τη γη». Πώς θα του επιβάλλεις να φορά «τσίγκινο σωβρακάκι» και πώς θα τον κάνεις να «βλαστημήσει» τη μέρα, που τόλμησε να σου εναντιωθεί. Ή να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας σου… Διότι τον Πολάκη δεν τον αγγίζει κανείς. Αυτό έλειπε. Άσπιλος κι αμόλυντος ο άνθρωπος, κριτής και δικαστής πάντα, και το αντίθετο ποτέ!

    Και έρχεται η ωραία μέρα, που γυρίζουν όλα ανάποδα. Γυναίκα βουλευτής υψώνει τη φωνή της στη Βουλή. Με πάθος αλλά και συγκρότηση ο λόγος της, με θυμό αλλά και έλεγχο. Και με τις απειλές Πολάκη για βασικό της όπλο. Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει βουλευτές, υπουργούς, τον πρωθυπουργό αλλά και απλούς πολίτες, που… τυχαίνει να μην ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης; Πόσες φορές απέδειξε ότι δεν είναι ούτε γραφικός, ούτε ακίνδυνος αλλά αυτό ακριβώς που φαίνεται, ένα ανεξέλεγκτο άτομο, που τρέφει μίσος, φανατίλα και εκδηλώνεται με αγοραίες συμπεριφορές; Αμέτρητες μπορεί να απαντήσει κανείς, αφού κάθε εμφάνισή του είναι ένα σώου ασυδοσίας και τοξικότητας. Η κυρία Αραμπατζή, όμως, που διασύρεται τώρα από τον κ. Πολάκη πήρε εκδίκηση για όλους, κατατροπώνοντάς τον. Και στη σειρά, μία ακόμη βουλευτίνα, η κυρία Γιαννακοπουλου, που μπήκε κι αυτή στο στόχαστρο, απλώς και μόνον, γιατί ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του. Κυρίως όμως, γιατί προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ, που ο κ. Πολάκης και οι συν αυτώ θεωρούν, ότι το έχουν στην τσέπη (;). Γι’ αυτό λέω ότι «Από γυναίκα θα το βρει!»

    Φυσικά δεν είναι όλα ειδυλλιακά στην πολιτική -το αντίθετο θα ήταν μεγάλο ψέμα- όμως για… κάποιο λόγο, που έχει να κάνει με τον πολιτισμό στον οποίο έχει φθάσει η ανθρωπότητα, το πρότυπο Πολάκη υποτίθεται ότι είχε μείνει πίσω. Αιώνες; Χιλιετίες; Μάλλον το δεύτερο. Κάπου στην εποχή των σπηλαίων, που βαρούσαν ο ένας το κεφάλι του άλλου με ρόπαλα…

    Δεν ξέρω τι συζητάει ο Τσίπρας με τους φίλους του για τον Πολάκη κι αν επιχαίρει κρυφά και «μην το πείτε παραέξω παιδιά», για τα κατορθώματά του, αλλά δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή όντως τον χρησιμοποιεί ως μαντρόσκυλο που γαυγίζει για να συσπειρώνονται οι όμοιοί του ή το μαντρόσκυλο έχει κόψει το λουρί και δεν συγκρατείται με τίποτε. Και τα δύο, άθλια. Αλλά το χειρότερο απ’ όλα, είτε έτσι είτε αλλιώς είναι ότι εξαρτάται από τον Πολάκη και τον κάθε Πολάκη. Αυτό πραγματικά είναι για λύπηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: «Στα κάγκελα» ο Πολάκης για την άρση της ασυλίας του – Αραμπατζή: Κρύβεσαι πίσω της δυο μέτρα άντρας;

     



    ΣΧΟΛΙΑ