• Επι-θετικά

    Όταν ο Τσίπρας ζήλεψε τη δόξα της Πατούλη και άλλα διηγήματα


    Σ΄αυτή τη χώρα δυο μέρες στη σειρά καλές, δύσκολο. Κοιμάσαι το βράδυ ήσυχος ήσυχος και το πρωί μαθαίνεις, ότι το καλάθι του Άδωνη άλλαξε, κι ότι οι πιπεριές στο σούπερ μάρκετ της πλατείας Κερατσινίου είναι πιο φθηνές, άρα πρέπει να κάνεις το λογαριασμό σου… Την άλλη μέρα βρίσκεις μηνύματα στο κινητό, ότι το Crown είναι, λέει, απογοητευτικό φέτος και τι θα κάνουμε οι άνθρωποι… Και μετά σου έρχεται κατακούτελα η είδηση, ότι τα τελειότερα συστήματα παρακολούθησης του κόσμου _τέτοιο δεν είναι το Predator; _ είχαν βαλθεί να παρακολουθούν την Μαρίνα Πατούλη. Για τις τουαλέτες που αγόρασε εσχάτως υποθέτω, έτσι για να μπορούν να τις ξεσηκώσουν οι θαυμάστριές της, για τις καλοκαιρινές αναμνήσεις από τη Μύκονο, για τις εμπιστευτικές συζητήσεις της με την κομμώτρια, την αισθητικό, την μανικιουρίστα κλπ. τα οποία είναι βέβαιο, ότι απασχολούν τις μυστικές υπηρεσίες.

    Πού είναι οι παλιές καλές εποχές των κοριών όμως, και των παρακολουθήσεων χωρίς προσχήματα και άλλα τέτοια εκσυγχρονιστικά συστήματα.  Έπαιρνες τηλέφωνο ένα φίλο σου, στο Παγκράτι φερ΄ειπείν και τον άκουγες να μιλάει σαν να ήταν στο διπλανό δωμάτιο, με κάποιον  άλλο.  Συζητούσες με μια φίλη σου για το καινούργιο φλερτ και ξαφνικά άκουγες μια αγριωπή φωνή να λέει «Σιγά βρε κορίτσια, μας πρήξατε με τα γκομενικά σας». Αυτές ήταν ωραίες μέρες! Και τώρα το ίδιο συμβαίνει, απ΄όσο αντιλαμβάνομαι,  μόνο που το όλον θέμα έχει ντυθεί επιστημονικά.

    Αλλά ποιος είναι αυτός,  πείτε μου, που παρακολουθεί ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη και την Πατούλη. Ή τον Σπίρτζη και τον Λαζόπουλο… Ποιος τόλμησε να το κάνει αυτό; Τρικυμία εν κρανίω σίγουρα έχει, διότι αίφνης του ξέφυγε ο άνθρωπος, που θα ήθελε περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο να τον παρακολουθούν. Ως εκ τούτου βαρέως φέρνει αυτή την απαξίωση του Predator προς το άτομό του ο κ. Τσίπρας αλλά δεν κάθισε να το σκεφτεί πολύ. Σαν έτοιμος από καιρό και σαν θαρραλέος το πήρε όλο πάνω του, τέτοια αυτοθυσία πια. Και ποιος Ανδρουλάκης τώρα… Έλυσε λοιπόν το ζωνάρι κι άρχισε τα γνωστά. Όχι ότι τα είχε ξεχάσει βέβαια, καθ΄ όσον οι κορώνες διότι τον πνίγει το δίκιο (!), η διαστρέβλωση των πάντων, μία υψηλή τέχνη στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο που να ξεχνάς και τ΄ όνομά σου, κι ο λαϊκισμός που κάνει πάρτι σε κάθε του ομιλία είναι προσόντα, που έχουν αποκτηθεί από τα μικράτα του. Φυσικό ταλέντο.

    Κι εδώ, εμείς οι απλοί πολίτες αντιλαμβανόμαστε, ότι η ΝΔ υστερεί. Ούτε ένα  «μαγείρεμα» της προκοπής έχουμε δει, ούτε μια υποκλοπή _αν και εφ΄όσον αληθεύουν τα καταγγελόμενα _ μπορεί να την κρατήσει κρυφή, ούτε κατιτίς με τηλεοπτικές άδειες μπορεί να στήσει, τίποτε… Πώς να τα βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και πώς μπορεί να αντιπαραβληθεί με όσα ζήσαμε στην αλήστου μνήμης πενταετία του…

    Φυσικά τα κακόβουλα λογισμικά είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: κακόβουλα. Και κανείς δεν δικαιολογείται να τα χρησιμοποιεί σε βάρος μας. Μέσα σ΄όλο αυτό τον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών όμως, και σε μια εποχή που ο κόσμος έχει άλλα σοβαρά, καθημερινά προβλήματα ν΄ αντιμετωπίσει και η χώρα ακόμη περισσότερα, η μνήμη οφείλει να παραμένει εναργής. Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε, που εξαρτιόταν η ζωή μας από τις λοβιτούρες του Τσίπρα και των παλικαριών του. Ούτε ξεχνιούνται οι απειλές, τότε και τώρα, εναντίον των «αντιφρονούντων».

    Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει, είχε πει ένας φιλόσοφος…

    Διαβάστε επίσης

    Τι έγινε όταν έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα;



    ΣΧΟΛΙΑ