• Επι-θετικά

    Αλέξης Τσίπρας: Μη μου μιλάς για καλοκαίρια, γι΄ ακρογιαλιές κι αστέρια…

    Επι-θετικά


    Μη του μιλάτε για διακοπές, μην τον καλείτε σε γλέντια και ξεφαντώματα. Κρατείστε τον μακριά από διόδια και λιμάνια. Εν ανάγκη κλείστε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Και να μη δει στα μάτια του ψητά αρνιά. Όχι αρνιά! Γενικώς, μη του μαυρίζετε τις μέρες. Η περίπτωση ορίζεται ως ακραία επικίνδυνη.

    Ειδική είναι η ασθένεια, κατά την οποία ο παθών δεν τα αντέχει όλα αυτά, και δεν πρόκειται περί χοληστερίνης, εν προκειμένω. Καταγεγραμμένη εσχάτως στα ιατρικά βιβλία με την ονομασία «Οξεία τσιπρική αντιπολιτευτίτιδα» -έτσι δύσκολοι είναι οι ιατρικοί όροι, τι να κάνουμε- έχει πλήξει βαρύτατα τα άτομα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εμβόλιο δεν έχει βρεθεί ακόμη. (Αλλά και να βρισκόταν, ώσπου να δώσει – και αν- την άδεια ο Πολάκης θα ερχόταν η επόμενη επιδημία…).

    Μη κοιτάτε λοιπόν, που ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας περιδιαβαίνει τις γειτονιές μ΄αυτό το δήθεν χαρούμενο ύφος και με το μονίμως κολλημένο χαμόγελο, που είναι ν΄ απορεί κανείς, πώς το αντέχει και δεν έχει πάθει μόνιμη αγκύλωση, γιατί στην πραγματικότητα, η καρδιά του το ξέρει. Προσωπικά λοιπόν πιστεύω, ότι είναι πολύ δυστυχής αυτές τις μέρες ο άνθρωπος.

    Να δίνει τη μία μάχη μετά την άλλη και να υπόσχεται ανάσταση στις 21 Μαΐου – ακολουθώντας το παλαιό Ημερολόγιο να υποθέσω, γιατί ανάσταση άλλου τύπου δεν πρόκειται να δει- να μιλάει για Γολγοθάδες και για μέτρα Σταύρωσης, προφανώς θέλοντας να προσεγγίσει το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, να τα έχει δώσει όλα στη «μάχη» του αρνιού, ασχέτως του απογοητευτικού για εκείνον αποτελέσματος, να ξετεντώνεται για να χαιρετήσει ψηφοφόρους πάνω από μορταδέλες και ρώσικες σαλάτες στη Βαρβάκειο, να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, ότι το τραπέζι του Πάσχα θα είναι το φτωχότερο ever αλλά του χρόνου θα τρώμε με χρυσά κουτάλια(!), να τα λέει τόσο καλά, όλα αυτά και να μην τον πιστεύουν; Μεγάλη αδικία.

    Και τι άλλο θέλουν να κάνει δηλαδή; Κι έναν Μιθριδάτη πήγε και ανέσυρε από τα υπόλοιπα και έναν λαγό από το καπέλο έβγαλε, έχοντα τη μορφή Αντώναρου -ανατριχιαστικό – για να καλύψει όποια απίθανη περίπτωση ψηφοφόρου, που θα ήθελε να τους δει στη Βουλή. Και το μάτι έκλεισε προς όποια άλλη κατεύθυνση, διότι ο καλός ο μύλος όλα τ΄ αλέθει, και το μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη αρνήθηκε να ψηφίσει, πιστός βεβαίως στο δικό του δόγμα, ότι «δεν υπάρχουν καλές και κακές ψήφοι».

    Τι συνέπεια, τι σταθερότητα χαρακτήρος, τι ανιδιοτελής αφοσίωση, τι ειλικρίνεια και ευσέβεια! «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης», διακήρυξε από την Κεφαλονιά ο κ. Τσίπρας, επιστρατεύοντας και την Ακολουθία του Νυμφίου, μέρες που είναι. (Πραγματικά, ελπίζω να του το μετέφρασε κάποιος και να μη νόμιζε, ότι πρόκειται για τίποτε ενοικιαστές σε Airbnb). Και τέλος, την «Βίβλο» των 50 ημερών ανακοίνωσε, αφού τόσο χρειάζεται για να μας κάνει όλους πλούσιους και ευτυχείς!

    Κοιμάται κι ονειρεύεται ο άνθρωπος… Γι΄ αυτό μη του χαλάτε τον ύπνο… Μη του μιλάτε για καλοκαίρια, γι΄ ακρογιαλιές κι αστέρια… Αφήστε τον εκεί που είναι. Μακριά από μας.

    Διαβάστε επίσης:
    Μαριάννα Λάτση: Η δισεκατομμυριούχος Ελληνίδα με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που ξέρει να λύνει τα προβλήματα εδώ και τώρα



    ΣΧΟΛΙΑ