• LIFE&STYLE

    ΒΙΝΤΕΟ που συγκλονίζει: Ένα αγέννητο κορίτσι μιλά για τον βιασμό


    Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο για την κακοποίηση των γυναικών, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το σοβαρό αυτό θέμα – και μάλλον το πετυχαίνει εμφατικά. Στο βίντεο, με τον τίτλο #DearDaddy, «πρωταγωνιστεί» η αγέννητη κόρη ενός ζευγαριού, η οποία ζητά από τον πατέρα της μία χάρη: να κάνει ό,τι μπορεί ώστε το γεγονός ότι θα γεννηθεί κορίτσι «να μην παραμείνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος απ’ όλους».

    Η φωνή του αγέννητου κοριτσιού αφηγείται στον πατέρα του τις δυσκολίες που μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει στην πορεία της ζωής της: από τα παιδιά στο σχολείο που θα τη φωνάζουν «πόρνη» και «σκύλα», μέχρι τον βιασμό της από έναν οικογενειακό φίλο στα 21 της και τη σχέση της με τον «τέλειο άνδρα», που τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν είναι τέλειος, αλλά φτάνει τελικά να απειλεί και την ίδια της τη ζωή.

    «Αυτή είναι η χάρη που θέλω από σένα. Το ένα πράγμα πάντα οδηγεί στο άλλο. Σε παρακαλώ, σταμάτα το κακό από τη ρίζα του. Μην αφήνεις τα αδέλφια μου να αποκαλούν «πόρνες» τα κορίτσια», λέει μεταξύ άλλων στον πατέρα της, σημειώνοντας πως «πίσω από κάθε αστείο υπάρχει πάντα μία αλήθεια».

    Το βίντεο αποτελεί παραγωγή του νορβηγικού παραρτήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης CARE και ήδη έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στα social media, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα θέμα που πολλές φορές αποτελεί ταμπού για πολλές γυναίκες που κακοποιούνται, αλλά φοβούνται να το καταγγείλουν.

    https://www.youtube.com/watch?v=eCX4vhw-qmA



    ΣΧΟΛΙΑ