• Videos & Blogs

    Συγκίνησε το Πανελλήνιο η δήλωση της μητέρας του Πετρούνια: “Η καρδιά μου έφυγε από τη θέση της” (video)

    • NewsRoom
    petounias


    Με την φράση “η καρδιά μου έφυγε από τη θέση της” εξέφρασε την βαθιά της συγκίνηση η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια, λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον ίδιο και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Ο χρυσός ολυμπιονίκης κατάφερε να “ανεβάσει” την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο, δηλώνοντας συγκινημένος “ναι ρε Ελλάδα”, προκαλώντας με την φράση αυτή ρίγος σε όλο το Πανελλήνιο.

    Συγκινημένοι οι Έλληνες θεατές παρακολουθούσαν τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, όταν είδαν τον αθλητή Λευτέρη Πετρούνια να ανεβαίνει στο υψηλότερο βάθρο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες.

    petrounias

    Η εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιονίκη, του χάρισε το χρυσό μετάλλιο σε μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και στην οποία βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση. Πρόκειται για το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας, στην διοργάνωση της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, μετά το χρυσό και το χάλκινο, που κατέκτησε η Αννα Κορακάκη στην σκοποβολή.

    petrounias

    Η μητέρα του αθλητή, Σοφία Πετρούνια, φανερά συγκινημένη, κρατούσε μέσα στην αγκαλιά της τον χρυσό ολυμπιονίκη. Μάλιστα, λίγη ώρα μόλις μετά την κατάκτηση ης πρώτης θέσης στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει περάσει το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό της μητέρας του, προκαλώντας έντονη συγκίνηση.

    https://www.youtube.com/watch?v=nN6Ky3btyjI

    Συγκινημένη η μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη για το κατόρθωμα του γιο της είπε: “Ευχαριστώ όλους όσους στηρίζουν το παιδί μου. Ευχαριστώ τον προπονητή του που είναι πραγματικά σαν δεύτερος πατέρας του και ιδιαίτερα ευχαριστώ το γιο μου που σήμερα έκανε αυτό το μεγάλο δώρο στον πατέρα του, γιατί σαν σήμερα γιόρταζε”.

    Η μητέρα του μίλησε επίσης και για την αγωνία που πέρασε αλλά και τη σκληρή μάχη που έδωσε ο γιος της απέναντι στους άλλους αθλητές: “Ο Λευτέρης είναι σταθερός αθλητής, είναι δυνατός αθλητής, δυνατός άνθρωπος γενικότερα. Εγώ έζησα τη στιγμή με μεγάλη αγωνία όπως κάθε μητέρα. Η καρδιά μου είχε φύγει από τη θέση της. Δεν πίστευα ούτε το 16 όταν το είδα (σ.σ. 16.000 βαθμούς), πάντα περιμένω να τελειώσει και ο τελευταίος αθλητής και μετά να πανηγυρίσω”.

    Σχολιάζοντας το χρυσό η κ. Σοφία Πετρούνια είπε ότι ήθελε να το πάρει για την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες.

    petrounias

     

    Μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη εκ νέου τον Χρυσό Ολυμπιονίκη μας, “του ευχήθηκε να συνεχίσει τη χρυσή πορεία του στον αθλητισμό αλλά και να κρατήσει, σε όλη τη ζωή του, τα στοιχεία που τον έχουν αναδείξει κορυφαίο υπόδειγμα ολοκληρωμένης προσωπικότητας και παράδειγμα για τη νέα γενιά” ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Η συγκινητική στιγμή της απονομής: 

    https://www.youtube.com/watch?v=4BwTotUUDBk

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/anna-korakaki-ta-ipe-ola-se-mia-frasi-video/67093

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/fotografiko-almpoum-tis-sigklonistikis-nikis-tou-usain-bolt/67447



    ΣΧΟΛΙΑ