ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μία κυνική ομολογία, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, παραδέχεται ότι έχει σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια υπόπτους εγκληματικών ενεργειών όταν ήταν δήμαρχος της πόλης Νταβάο.
Ο Ντουτέρτε έιχε υπηρετήσει ως δήμαρχος στη συγκεκριμένη πόλη για δύο δεκαετίες και ένα παό τα ατού της θητείας του ήταν ότι είχε καταφέρει να μειώσει τους δείκτες της εγκληματικότητας. Τότε είχε γίνει αποδέκτης κριτικής ότι στήριζε τις λεγόμενες «ομάδες θανάτου».
Ωστόσο, το ζήτημα είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον επιχειρηματιών στις Φιλιππίνες, ο εκκεντρικός πρόεδρος είπε «Στο Νταβάο, συνήθιζα να παίρνω την κατάσταση προσωπικά. Μόνο και μόνο για να δείξω στα αγόρια [τους αστυνομικούς] ότι αν μπορώ εγώ, μπορείτε κι εσείς. Γύριζα στο Νταβάο με μια μηχανή και περιπολούσα στους δρόμους, γυρεύοντας μπελάδες. Ψαχνόμουν για να σκοτώσω».
Όπως αναφέρει χαρατηριστικά το διεθνές πρακτορείο AFP, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ομολόγησε ότι σκότωσε τρεις υπόπτους για δολοφονίες και βιασμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι για να μη πληρώσετε
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υποψήφια για Πανεπιστημιακός η Περιστέρα Μπαζιάνα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ν. Βούτσης και το “κατά φαντασίαν” έγγραφο, που κάνει ότι υπογράφει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε μυστικό πράκτορα
- Δύο κρατούμενοι νεκροί μετά από συμπλοκή στις Φυλακές Νιγρίτας – Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα
- ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός εμπόδισε 49 πλοία να αποπλεύσουν από ιρανικά λιμάνια
- Μερτς: «Μεγάλη η σημασία των ΗΠΑ για το ΝΑΤΟ»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.