• Videos & Blogs

    Τι θα κάνει ο Αρτέμης Σώρρας σε περίπτωση πολέμου – και άλλα παράλογα (video)

    Σώρρας


    Ο «τρισεκατομμυριούχος» με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, Αρτέμης Σώρρας, είναι ο «Απόλυτος Αρχων», σύμφωνα με το καταστατικό της «Ελλήνων Συνέλευσις». Μάλιστα, το εν λόγω καταστατικό σύστασης της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΣΥ – Ελλήνων Συνέλευσις, το οποίο υπεγράφη στις 18 Νοεμβρίου 2014 από τους Αρτέμη Σώρρα (πρόεδρος), την Κύπρια συνεργάτιδά του Βίκυ Χαραλάμπους (διευθύνουσα σύμβουλος) και τους άσημους Ιωάννη Αλεξάντερ (ταμίας), Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη (εκτελεστικό μέλος) και Βασίλη Θεοδωρόπουλο (εκτελεστικό μέλος) έχει ειδική μνεία και στο τι θα συμβεί σε περίπτωση πολέμου.

    Εν αρχή είν’ ο Αρτέμης Σώρρας, ο «Απόλυτος Αρχων», που εκλέγεται από την τριμερή επιτροπή χωρίς θητεία, με το μόνο που όφειλε είναι να αποδείξει να είναι την ελληνική του ταυτότητα. «Ο πρόεδρος υποχρεωτικώς θα πρέπει να φέρει τη πραγματική του ελληνική ταυτότητα, η οποία μπορεί μόνον να καταχωρηθεί ως αδιαμφισβήτητα αυθεντική ελληνική βάσει του αίματος και DNA», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Ο «Απόλυτος Αρχων» και σωτήρας των Ελλήνων, βάσει καταστατικού έχει προνοήσει και για το πώς θα δράσει σε περίπτωση πολέμου. Σύμφωνα με το καταστατικό, της «Ελλήνων Συνέλευσις» όπου περιγράφεται αναλυτικά το πώς θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο τραγικό γεγονός για τη χώρα ή τον ίδιο τον πρόεδρο, ορίζεται ότι σε περίπτωση πολέμου ή άλλης ανεξέλεγκτης συγκυρίας (πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων), η προεδρική θητεία παρατείνεται ως τη λήξη του.

    Εάν ο πρόεδρος δεν δύναται να συνεχίσει ή αντικατασταθεί λόγω απόρριψης, παραίτησης, θανάτου, διανοητικής ικανότητας ή απομάκρυνσης από το δικαστήριο, τότε αναλαμβάνει νέος πρόεδρος, ο οποίος υποχρεούται να συνεχίσει να ενεργεί με τις ίδιες αξίες, τους περιορισμούς και όλες τις αρμοδιότητες που καλύπτονται με το καταστατικό. Οπως διευκρινίζεται στο καταστατικό, «ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι είτε φυσικό πρόσωπο με ελληνική/κυπριακή ιθαγένεια (εξ αίματος και DNA) που όχι μόνο θα είναι ελληνικά ομιλών, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιος που μόνο θα σκέφτεται, θα σχεδιάζει, έχει πρόθεση και θα δημιουργεί στοχευμένη στρατηγική για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και του Ελληνισμού στο παγκόσμιο επίπεδο».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ «μοίρασε» μπουνιές και κλωτσιές, εκτόξευσε ύβρεις, ανήγγειλε μηνύσεις, σκόρπισε για άλλη μια φορά εκατοντάδες δισεκατομμύρια και υποσχέθηκε 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα σε περίπτωση που ο φορέας που ηγείται αναλάβει την εξουσία της χώρας.

    Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν από τα χείλη του επικεφαλής της ”Ελλήνων Συνέλευσις”, Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε στον Αντώνη Σρόιτερ  απέφυγε να απαντήσει πειστικά για τον εάν υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ, χαρακτήρισε εγκάθετους όσους τον κατηγορούν για τις απόψεις του και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κατά το παρελθόν του, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει ακόμα και με ξυλοδαρμό τον δημοσιογράφο.

    Με επιθετικότητα, έπαρση και αλαζονία ο αυτοαποκαλούμενος κροίσος που διατυμπανίζει ότι θα δώσει τέλος στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εμφανίστηκε στην τηλεόραση του Alpha, προκαλώντας έκπληξη με τη στάση του τόσο εναντίον του δημοσιογράφου και όσων τον κατηγορούν – οι περίσσοτεροι μάλιστα από αυτούς με αποδείξεις – ότι πρόκειται για ένα άτομο του οποίου τα λόγια κρύβουν μόνο ψέμματα. Όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, αλλά η νευρικότητα του έφτασε σε σημείο τέτοιο που δεν δίστασε, στο ερώτημα του Αντώνη Σρόιτερ για το εάν μπορεί να του μεταβιβάσει μερικές χιλιάδες ευρώ από την τεράστια περιουσία του, να δώσει την εξής απάντηση: «Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600άρι. Εσενα δεν μπορώ να σου βάλω τίποτα. Χαστούκια, κλωτσίες μπορεί να σε φουσκώσω. Πες μου αν είναι τώρα για σένα να σηκωθώ».

    Η απειλή του ξυλοδαρμού όμως ήταν μόνο το… επιδόρπιο στο menu της συνέντευξης. Για αυτό λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Αυτοψία» μετά το καλωσόρισμα του στον καλέσμενο του, προσπάθησε να μάθει κάποια στοιχεία από τη ζωή του. Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τον τόπο καταγωγής του αλλά και για τα παιδικά του χρόνια συνάντησε την άρνηση του συνεντευξιαζόμενου να του πει το παραμικρό.

    «Δεν με τιμά να μιλώ εγώ για τον εαυτό μου. Ας αφήσουμε τους αλλούς να μιλούν. Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι ήμουν πολύ περιέργο και μυστήριο παιδί από ηλικία πεντέ ετών». Στη συνέχεια δεν θέλησε να δώσει κανένα στοιχείο για τη βίλα του λίγο έξω από την Πάτρα παρά μόνο ότι χρησιμοποιήθηκε από αυτόν και την οικογένεια για τρία χρόνια, ενώ ανέφερε ότι δεν πιστεύει στην αγάπη κι ότι βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία: «Δεν αγαπάω τίποτα. Δεν υπάρχει αγάπη. Η αγάπη είναι αντικείμενο. Επρεπε να με πληρώσουν για να παώ μικρός στην εκκλησία. Οταν μου έδιναν χρήματα, τότε πήγαινα».

    Και πάροτι ο αρχηγός της ”Ελλήνων Συνέλευσις” δηλώνει πολέμιος της Ορθοδοξίας, η οικογένεια του έχει χτίσει ένα ναό στον τόπο κατωγώγης τους στη Αχαία ενώ ο ίδιος έχει παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο και βάφτισε τα παιδιά του σε εκκλησία. Η απάντηση στη συγκεκριμένη αντίφαση ήταν ότι «πρόκειται για ένα κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεν σήμαινε τίποτα για μένα ο τρόπος με τα όποια τελέστηκαν τα μυστήρια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ΔΝΤ συνεδριάζει, η Αθήνα ανησυχεί: Όλο και πιο ισχυρές οι πιέσεις από τους δανειστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσες Porsche πωλήθηκαν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ποιος τραπεζίτης δε θέλει να γίνει CEO στην Πειραιώς; Τι συμβαίνει με τον Α. Θωμόπουλο και τον Ε. Βασιλάκη;



    ΣΧΟΛΙΑ