• Κοινωνία

    Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον Αρτέμη Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων

    • NewsRoom
    Αρτέμης Σώρρας

    Αρτέμης Σώρρας


    Με ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδίκασε τον Αρτέμη Σώρρα το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο εναντίον του Σώρρα σε βαθμό πλημμελήματος.

    Μαζί με τον επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις”, το δικαστήριο καταδίκασε και άλλα έξι άτομα, με ποινή φυλάκισης 18 μήνες και χρηματική ποινή 1000 ευρώ με αναστολή. Από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε μόνο ένας, με τη ποινή του να είναι εξαγοράσιμη.

    Μάρτυρας κατηγορίας ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, καθώς η υπόθεση αφορά στην αναφορά που είχε κάνει πρώτος ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ηρακλείου στην Εισαγγελία. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, υπήρχαν πολλοί πολίτες που έκαναν εξώδικα διαμαρτυρόμενοι ότι τα χρέη τους πληρώθηκαν από τα 600 δισ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, όπως λένε.

    Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ακύρωσης της δικής λόγω δεδικασμένου.

    Στο απολογητικό υπόμνημά του, ο Αρτέμης Σώρρας επέμεινε πως διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της στις ανακριτικές αρχές, πάντως να πείσει τους δικαστές.  Παράλληλα, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του.

    Έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν οπαδοί της «Ελλήνων Συνέλευσις» που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Αρτέμη Σώρρα.



    ΣΧΟΛΙΑ