• Videos & Blogs

    Γυναίκες με κρυφές κάμερες καταγράφουν τη ζωή στην πρωτεύουσα του ISIS (Σοκαριστικό Video)

    • NewsRoom


    Σε ένα βίντεο “γροθιά στο στομάχι”, που γυρίστηκε από δυο γυναίκες, που φορούσαν μπούργκα και είχαν καλυμμένο με ύφασμα κάθε εκατοστό του σώματός τους, οι οποίες συνοδεύονται από άνδρες, κατέγραψαν ότι μπορούσαν από την «καθημερινή» ζωή, στο κέντρο επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους. Το σοκαριστικό βίντεο προβλήθηκε από το σουηδικό κανάλι Expressen TV.

    Στο  βίντεο οι γυναίκες, των οποίων δεν φαίνονται ποτέ τα πρόσωπά τους, αφηγούνται όλα όσα διαδραματίζονται στη Raka. Στους δρόμους της πολιορκημένης πόλης η κίνηση είναι ελάχιστη, ενώ εμφανίζονται να κυκλοφορούν κυρίως άντρες, αρκετοί από τους οποίους οπλοφορούν. Σοκ προκαλεί η εκτέλεση ενός άντρα, από τους φρουρούς του σε δημόσια θέα. Περιγράφουν, ακόμη, το πώς κατά τις δημόσιες εκτελέσεις, άντρες πυροβολούνται στο κεφάλι από τους φρουρούς, οι οποίοι στην συνέχεια τους αποκεφαλίζουν, καρφώνουν τα κεφάλια επιδεικτικά για να τα βλέπουν όλοι και πετούν τα σώματα στο δρόμο για να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα.

    Σε άλλο σημείο του βίντεο φαίνεται πως οι τζιχαντιστές έχουν «μουτζουρώσει» με μαύρο μαρκαδόρο γυναικεία πρόσωπα σε διαφημίσεις βαφών μαλλιών που υπήρχαν πριν την εισβολή τους στην πόλη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ