• City Stories

    Το παραμύθι ξεκινά: Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας ζωντανεύουν ξανά


    Πλησιάζει αυτή η μαγική γιορτή του χρόνου, που όλα φωτίζονται με πολύχρωμα λαμπάκια και ντύνονται με γιορτινά στολίδια, οι μυρωδιές από τις λιχουδιές της εποχής ξεχύνονται στους δρόμους και η ατμόσφαιρα είναι απλά παραμυθένια.

    Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που αγαπούν ιδιαίτερα οι περισσότεροι και αυτό γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργείται πραγματικά μας μαγεύει, μας ταξιδεύει εκτός των καθιερωμένων και μας φέρνει πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Μέσα σε όλο αυτό το γιορτινό κλίμα, υπάρχουν μερικά σημεία στον χάρτη, κάποιοι χώροι ειδικά φτιαγμένοι, λίγο πιο μαγικοί, λίγο πιο παραμυθένιοι από τους άλλους. Εκεί, οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα φτάνουν στο απόγειό τους και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι, παρέα με ταράνδους, καλικάντζαρους, νεράιδες και, φυσικά, τον Άγιο Βασίλη.

    Που μπορούμε, όμως, να βρούμε στην Ελλάδα, αυτούς τους μικρούς παραδείσους των Χριστουγέννων; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

    #1. Ο Μύλος των Ξωτικών – Τρίκαλα

    Όταν κανείς λέει «Χριστούγεννα» ή «χριστουγεννιάτικο πάρκο», ένα είναι το μέρος που του έρχεται στο μυαλό: Ο Μύλος Των Ξωτικών. Το αγαπημένο θεματικό πάρκο επιστρέφει και αυτή τη χρονιά, καλώντας τους φίλους του από όλη την Ελλάδα να το τιμήσουν και φέτος με την παρουσία τους.

    Ο διάσημος Μύλος κάνει «πρεμιέρα» νωρίτερα απ’ όλα τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου και επιφυλάσσει για τους επισκέπτες του ξεχωριστές εκπλήξεις.

    Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011, όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για 9η χρονιά, κάτι καινούριο συμβαίνει στο Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

    Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί τους πολύτιμους βοηθούς του, τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους, ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Μύλο των Ξωτικών.

    Φέτος, ο Καρυοθραύστης, το διασημότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών, ζωντανεύει στο Μύλο των Ξωτικών και σας καλεί να γίνετε πρωταγωνιστές σε αυτή τη γλυκιά, χριστουγεννιάτικη ιστορία.

    Info

    Οδός Πύλης, Τρίκαλα | Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη | Καθημερινά: 10.00 – 22.00 | http://www.milosxotikon.gr

    #2. Ονειρούπολη – Δράμα

    Για όποιον επιθυμεί να κάνει ένα πραγματικό ταξίδι στο όνειρο, ο απόλυτος προορισμός είναι η διαχρονικά αγαπημένη Ονειρούπολη του δήμου Δράμας. Το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο πάρκο ανοίγει τις πύλες του αυτή την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου και για 16η χρονιά ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φίλους του και να τους ταξιδέψει στην μαγεία των Χριστουγέννων.

    Μια ονειρική πόλη, στην οποία κατοικούν τουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και κυρίως ο ίδιος… ο Άγιος Βασίλης!

    Το πάρκο θα φιλοξενήσει μια πληθώρα γνώριμων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, επιφυλάσσει όμως και εκπλήξεις σε όσους αποφασίσουν να το επισκεφθούν. Όλα αυτά σε ένα σκηνικό διαμορφωμένο ειδυλλιακά σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα events της Ευρώπης.

    Για κάποιους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ένα ταξίδι ως την Δράμα μπορεί να μοιάζει δύσκολο. Το «ταξίδι» στην Ονειρούπολη, όμως, υπόσχεται να σας αποζημιώσει και με το παραπάνω! Όλα αυτά έως τις 4 Ιανουαρίου 2020, όπου η Ονειρούπολη θα αποχαιρετίσει τους φίλους της και θα ανανεώσει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά.

    Info

    Δημοτικός Κήπος, Δράμα | Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη | Καθημερινά: 10.00 – 22.00

    Ονειρούπολη Δράμας

    #3. The Christmas Factory: Η επέλαση των ξωτικών, Αθήνα

    Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Τεχνόπολης, το πιο γνωστό, ίσως, των Αθηνών, ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, για να υποδεχθεί, για ακόμη μια χρονιά μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να μπουν για λίγο στον κόσμο του Άγιου Βασίλη.

    Τα μικρά ξωτικά της Τεχνόπολης ετοιμάζονται και φέτος να δημιουργήσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, με τα πιο ευφάνταστα παιχνίδια, τις πιο λαχταριστές λιχουδιές, αλλά και πολλά δώρα για τους μικρούς επισκέπτες του πάρκου.

    Το πιο πρωτότυπο, το πιο γλυκό, το πιο πολύχρωμο και πιο παραμυθένιο “Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών” ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους φίλους των Χριστουγέννων, ανεξαρτήτου ηλικίας, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου.

    Σε έναν χώρο, που περιλαμβάνει 9 διαδραστικά εργαστήρια και ενδιαφέρουσες πίστες παιχνιδιών, όπως η laser arena, η χιονοτσουλήθρα, το παγοδρόμιο, η ρόδα και ο δωρεάν παιδότοπος, μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο μαγικό, θα διασκεδάσουν και θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες. Παράλληλα, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να αγοράσουν στο πάρκο μικρά δωράκια, σαν ανάμνηση της επίσκεψής τους στο φετινό αθηναϊκό event.

    Το «Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών» ανοίγει τις πόρτες του στις 30 Νοεμβρίου με ένα μεγάλο πάρτι εγκαινίων και την φιλανθρωπική «επέλαση», σε συνεργασία με το Make-a-Wish (Κάνε-μια-ευχή-Ελλάδος) και θα παραμείνει ανοιχτό έως και τις 5 Ιανουαρίου 2020.

    Info

    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι | Εισιτήρια: από 3 ευρώ | Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 22.00 | www.thechristmasfactory.gr

    Christmas Factory, Αθήνα

    #4. Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ

    Ένας μαγικός κόσμος ανοίγει τις πόρτες του αυτό το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου και μας περιμένει να τον επισκεφθούμε. Το παραμυθιακό τοπίο του Κέντρου Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος φορά τα γιορτινά του και μας καλεί ακόμη μια χρονιά να χαθούμε σε βόλτες δίπλα στην τεχνητή λίμνη, να πατινάρουμε στο πανέμορφο παγοδρόμιο που θα στηθεί ειδικά για την εορταστική περίοδο πάνω στο Κανάλι και να δημιουργήσουμε τις δικές μας, ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.

    Τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια των δέντρων του Καναλιού ανάβουν, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύπτονται σε όλη τους τη λάμψη, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνουν ευρηματικά παιχνίδια φωτός με τους περαστικούς. Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες παρασύρουν και τα Σιντριβάνια του Καναλιού, που συμμετέχουν στον χορό με τον δικό τους φαντασμαγορικό τρόπο.

    Η γιορτή κορυφώνεται με το καθιερωμένο πάρτι στην Αγορά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, με το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, όπου φέτος η Soul queen Idra Kayne μας βάζει χορευτικά στην ατμόσφαιρα των γιορτών με ένα άκρως χριστουγεννιάτικο, ξεσηκωτικό live. To χριστουγεννιάτικο πάρτι στο ΚΠΙΣΝ διαρκεί μέχρι τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, οπότε ξεχωριστές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες.

    Info

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα | Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη | Καθημερινά από το πρωί | snfcc.org

    Χριστουγεννιάτικος Κόσμος στο ΚΠΙΣΝ

    #5. Το Πάρκο των Ευχών – Λάρισα

    Αυτά τα Χριστούγεννα στη Λάρισα θα είναι διαφορετικά, αφού επιστρέφει, για 3η συνεχόμενη χρονιά το ανανεωμένο Πάρκο των Ευχών, όπου κάθε όνειρο και κάθε ευχή μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

    Η Λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, θα στηθούν στο Πάρκο Αλκαζάρ, το οποίο θα στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, μπάλες, για να προσφέρει σε όλους μοναδικές στιγμές και να ξετρελάνει τους μικρούς και να κάνει τους μεγάλους να αφεθούν στη χαρά και τη λάμψη των γιορτών.

    Ο Δήμος Λαρισαίων ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις και άλλα, που θα συμπληρώσουν το φαντασμαγορικό γιορτινό σκηνικό.

    To Πάρκο των Ευχών ανοίγει τις πύλες του στις 6 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνει το εορταστικό του πρόγραμμα στις 6 Ιανουαρίου 2020.

    Info

    Πάρκο Αλκαζάρ – Λάρισα | Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη | Καθημερινά από τις 10.00 | http://www.parkoefxon.gr

    Πάρκο των Ευχών, Λάρισα

    #6. Santa Claus Kingdom

    Από 2 Δεκεμβρίου 2017 έως 5 Ιανουαρίου 2018

    Το Santa Claus Kingdom έρχεται και φέτος, για όγδοη συνεχή χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Μ.E.C. Παιανίας, μας καλεί τους λάτρεις των Χριστουγέννων να το επισκεφθούν και να ζήσουν από κοντά την λαμπερή αυτή εμπειρία των Χριστουγέννων.

    Το Παγωμένο Βασίλειο του Santa Claus Kingdom έχει τα πάντα. Σε έναν τεράστιο στεγασμένο χώρο, 13.000 τ.μ., δημιουργείται μια άκρως χριστουγεννιάτικη και παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, Μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

    Παρέα με τον Frodi, τον χιονάνθρωπο, την πιο αγαπημένη φιγούρα των Χριστουγέννων, που αποτελεί την επίσημη μασκότ του Πάρκου, θα ζήσουμε ημέρες παιχνιδιού, χαράς και δημιουργίας.

    Το Santa Claus Kingdom θα ανοίξει τις πύλες του αυτό το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου και θα υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του έως και τις 3 Ιανουαρίου 2020.

    Info

    M.E.C. Παιανίας, μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301) | Εισιτήρια: από 9 ευρώ | Καθημερινά 10 – 22 μ.μ. |  www.SantaClausKingdom.com

    Santa Claus Kingdom

    #7. Αστερόκοσμος – Θεσσαλονίκη

    Ένας κόσμος γεμάτος λαμπερά αστέρια είναι έτοιμος να ανοίξει για ακόμη μια χρονιά στη συμπρωτεύουσα. Πρόκειται για τον διάσημο Αστερόκοσμο της Θεσσαλονίκης.

    Ο Άγιος Βασίλης θα είναι φυσικά ο πρωταγωνιστής του πάρκου, ενώ πολλά ξωτικόσπιτα, με ξεχωριστά θέματα το καθένα, σας καλούν να συμμετέχετε σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

    Η μαγεία του Αστερόκοσμου ξεκινά στις 7 Δεκεμβρίου με εντυπωσιακό bubble show, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ με φωτιές, παρκούρ και πολλές εκπλήξεις, ενώ θα ακολουθήσει ένας διαγωνισμός σαπουνόφουσκας με έπαθλο 500€. Στη συνέχεια, η Κατερίνα Στικούδη θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του πάρκου, μέσα σε ένα υπερshow πυροτεχνημάτων

    Στον Αστερόκοσμο θα συναντήσουμε μια σειρά από παιχνίδια, από τα οποία ξεχωρίζει φυσικά το παγοδρόμιο, ενώ θα παίξουμε με τα σκανδαλιάρικα ξωτικά, θα κάνουμε face painting και θα συμμετέχουμε σε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα events.

    Το μεγάλο πάρτι του Αστερόκοσμου θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2020 και υπόσχεται… αστεράτα Χριστούγεννα!

    Info

    ΔΕΘ – HELEXPO, Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη | Εισιτήρια: 7€ , Είσοδος ελεύθερη σε Παιδιά έως 1 μέτρο ύψος, | Καθημερινά από τις 17:00| https://asterocosmos.gr

    Αστερόκοσμος, Θεσσαλονίκη

    #8. Ασημένια Χριστούγεννα – Ιωάννινα

    Φέτος, τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα έχουν χρώμα… ασημί!

    Το Παραλίμνιο Fun Parkτ στα Ιωάννινα μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο χωριό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Θα δείτε το σπίτι του Ασημάκη, της Ασημένιας, του εργαστήρι του Ασημοχέρη και θα κάνετε πατινάζ. Οι μικροί επισκέπτες θα ανέβουν στο γιορτινό καρουζέλ και θα συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δράσεις.

    Info: Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, Ιωάννινα | Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη | Καθημερινά: 10.00- 23.00 |

    Ασημένια Χριστούγεννα, Ιωάννινα



    ΣΧΟΛΙΑ