• City Stories

    Τι να κάνετε αυτό το Σάββατο: 6 ενδιαφέρουσες προτάσεις με ελεύθερη είσοδο!

    akropoli


    Αυτό το Σάββατο, στις 10 Μαρτίου 2018, μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας ή το βράδυ σας διαφορετικά και πρωτότυπα, επιλέγοντας να επισκεφθείτε μία από τις παρακάτω έξι εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν τη μουσική, την άσκηση, το βιβλίο και τις τέχνες γενικότερα, ενώ πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

    Άσκηση και ευεξία

    1. Ανοιχτό Πρόγραμμα Γυμναστικής “Γυμναστείτε” με την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή 

    Στο πλαίσιο του τριήμερου αφιερώματος που διοργανώνει ο δήμος Αμαρουσίου για την Ημέρα της Γυναίκας.

    Η Ολυμπιονίκης και γυμνάστρια Πηγή Δεβετζή θα γυμνάσει και θα δώσει συμβουλές στις συμμετέχουσες με στόχο την Υγεία και την Ευεξία της Σύγχρονης Γυναίκας.

    Πότε:
    Σάββατο 10 Μαρτίου
    11.00

    Πού:
    Κλειστό Γυμναστήριο “Σπύρος Λούης”
    Βασιλίσσης Όλγας 12, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    πηγή δεβετζή εκδήλωση

    Μουσική

    2. El Sistema Greece και Ron Davis Alvarez στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Το El Sistema Greece συνεχίζει τις ανοιχτές του δράσεις στο ΚΠΙΣΝ και προσκαλεί όλα τα παιδιά να τραγουδήσουν, αλλά και κάθε ηλικίας μουσικούς να συμμετέχουν στο μάθημα/ανοιχτή πρόβα!

    Το Σάββατο 10 Μάρτη, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί την ορχήστρα νέων του El Sistema Greece, στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση. Η ορχήστρα αποτελείται από 86 μουσικούς, ηλικίας 8-28 ετών υπό τη διέυθυνση της μαέστρου Φαίδρας Γιαννέλου και την καλιτεχνική επιμέλεια του Ron Alvarez, γνωστό μουσικό για το έργο του στη Βενεζουέλα και την ίδρυση της Dream Orchestra στη Σουηδία. Η ξεχωριστή ορχήστρα αποτελείται από έμπειρους νέους μουσικούς αλλά και παιδιά που άγγιξαν μουσικά όργανα για πρώτη φορά πριν από 4 μήνες και αντιπροσωπεύει το υψηλό επίπεδο δουλειάς που κάνει το El Sistema Greece με έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους στη χώρα μας.

    Το Σάββατο 10 Μάρτη την ορχήστρα θα διευθύνουν ο Ron Alvarez, Φαίδρα Γιαννέλου και η Ζαφείρα Άντζους σε επιλεγμένα έργα των Holst, Σκαλκώτα, Sibelius και Simonsson.

    Πότε:
    Σάββατο 10 Μαρτίου
    12.00

    Πού:
    Φάρος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος.

    El Sistema Greece

    Βιβλίο

    3. Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Το αναπόφευκτο της μοναξιάς” του Γιάννη Ζαραμπούκα στο Public Συντάγματος

    Τα Public και οι εκδόσεις Πνοή σας προσκαλούν το Σάββατο 10 Μαρτίου, ώρα 18:00, στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Το αναπόφευκτο της μοναξιάς» του Γιάννη Ζαραμπούκα.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αργυρώ Μαργαρίτη και Ισμήνη Μπάρακλη.

    Ποιήματα θα απαγγείλει η Αγγελική Αγγελοπούλου, φοιτήτρια της δραματικής σχολής.

    Την εκδήλωση θα ντύσει μελωδικά ο μουσικός Θανάσης Σκαργιώτης.

    «Το αναπόφευκτο της μοναξιάς» είναι μία ποιητική συλλογή, που απαρτίζεται από σύντομες ιστορίες στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι εκείνοι που βιώνουν το συναίσθημα της προδομένης αγάπης. Εκείνοι που έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του θανάτου και της απουσίας. Μα, κι εκείνοι που γεύονται τη μαγεία του έρωτα σε στιγμές που γρήγορα σώνονται. Κοινός παρανομαστής όλων, η μοναξιά. Το αναπότρεπτο αυτό συναίσθημα που έρπει ανάμεσα τους κι επιβιώνει ροκανίζοντας τις ψυχές τους.

    Ο Γιάννης Ζαραμπούκας γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη, μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ κατάγεται απ’ την Κοζάνη και σπουδάζει στο ΑΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα της Εργοθεραπείας. Κάνει ταξίδια κι όνειρα διαβάζοντας και χτίζει τους δικούς του κόσμους γράφοντας. Όνειρο του να δημιουργήσει τα δικά του λογοτεχνήματα. Διατηρεί τη διαδικτυακή λογοτεχνική σελίδα Vivlia4U και το αντίστοιχο blog, ενώ συνεργάζεται με το koukidaki και το frapress.gr όπου φιλοξενούνται άρθρα του, βιβλίο-απόψεις και σύντομα διηγήματα. «Το αναπόφευκτο της μοναξιάς» είναι η πρώτη ποιητική του συλλογή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

    Πότε:
    Σάββατο 10 Μαρτίου
    18.00

    Πού:
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος.

    Το αναπόφευκτο της μοναξιάς @ Public Συντάγματος

    Καλλιτεχνική εκδήλωση

    4. Εκδήλωση “Με Άρωμα Γυναίκας” στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

    Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Με Άρωμα Γυναίκας” το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 19.00 στην αίθουσα “Ιωνία” (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ποιοτική, έντεχνη μουσική και εκθέσεις ζωγραφικής ενώ θα βραβευτούν γυναίκες της πόλης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

    Πότε:
    Σάββατο 10 Μαρτίου
    19.00

    Πού:
    Πνευματικό κέντρο Δήμου Βούλας
    Λεωφόρος Καραμανλή 18, Βούλα – Βουλιαγμένη – Βάρη

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος.

    με άρωμα γυναίκας

    Συναυλία

    5. Nightstalker/ Breath After Coma/ Honeybadger στο Gagarin 205

    Οι Nightstalker, μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές μπάντες της αθηναϊκής underground ροκ σκηνής ανεβαίνουν στην σκηνή του Gagarin 205 για μια δωρεάν συναυλία. Μαζί τους οι: Breath After Coma και οι Honeybadger.

    Πότε:
    Σάββατο 10 Μαρτίου
    20.00

    Πού:
    Gagarin 205
    Λιοσίων 205, Αττική

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    nightstalker

    Μουσική-Ποίηση

    6. Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έμπνευση την Αγγελική Χατζημιχάλη

    Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και έμπνευση τη μεγάλη λαογράφο και συγγραφέα Αγγελική Χατζημιχάλη, που έκλεισε στην ψυχή της την Ελλάδα όλων των εποχών και οραματίστηκε την Ελλάδα του μέλλοντος, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, παρουσιάζει μια μοναδική μουσική – ποιητική βραδιά με τη σφραγίδα κορυφαίων ελληνίδων δημιουργών και καλλιτέχνιδων.

    Το κοινό θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό-ποιητικό ταξίδι, το οποίο υπογράφει σκηνοθετικά η Βιολέττα Γύρα, με την Αλίκη Αβδελοπούλου στην απαγγελία και το τραγούδι και τον Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο στη μουσική.

    Μια βραδιά που θα ακουστούν έργα που έγραψαν, συνέθεσαν ή ερμήνευσαν σημαντικές γυναικείες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της χώρας μας, όπως οι Μυρτιώτισσα (που έγραψε για την Αγγελική Χατζημιχάλη), Σαβίνα Γιαννάτου, Ελένη Καραΐνδρου, Μαρία Πολυδούρη, Φλέρυ Νταντωνάκη, Σοφία Βέµπο, Κική Δηµουλά, Μαρίκα Νίνου, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Λαϊνά, Κατερίνα Γώγου, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Σωτηρία Μπέλλου, Μελίνα Μερκούρη, Λένα Καλλέργη, Κατερίνα Σηµηντήρα, Λίνα Νικολακοπούλου και Ζωή Καρέλλη.

    Πότε:
    Σάββατο 10 Μαρτίου
    20.30

    Πού:
    Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελικής Χατζημιχάλη
    Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έμπνευση την Αγγελική Χατζημιχάλη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξι θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (10 Μαρτίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4+1 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για να περάσετε την Κυριακή σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Στέλιος Μάινας συναντά και διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στον Ιανό



    ΣΧΟΛΙΑ