• City Stories

    4+1 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για να περάσετε την Κυριακή σας


    Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης, χαλάρωσης και…εξόδου! Προτιμάμε, βέβαια, να βγαίνουμε σχετικά νωρίς, μιας και την επόμενη μέρα αρχίζει η νέα βδομάδα με όλες τις υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν. Αυτή την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, αλλά και νωρίς το βράδυ, μπορούμε να επισκεφθούμε μία από τις παρακάτω εκδηλώσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να περάσουμε όμορφα είτε μόνοι μας, είτε με την οικογένειά μας, είτε με φίλους. Δείτε παρακάτω:

    Συναυλία

    1. Pharos Wind Ensemble – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Το κλασικό μουσικό σχήμα Pharos Wind Ensemble έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να μας παρασύρει στα μονοπάτια της κλασικής και οπερατικής μουσικής.

    Πέντε κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής δημιούργησαν ένα σύνολο μουσικής δωματίου, με στόχο την εκπαίδευση και διάδοση της κλασικής και έντεχνης μουσικής σε παιδιά, νέους και κοινωνικές ομάδες που έχουν δύσκολη πρόσβαση σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.

    Ο Θοδωρής Μαυρομμάτης στο φλάουτο, ο Δημήτρης Σαφαρίδης στο όμποε, ο Γιάννης Καραγιάννιδης στο κλαρινέτο, ο Δημήτρης Ντακοβάνο στο φαγκότο και ο Χρήστος Καλούδης στο κόρνο, συνθέτουν ένα ευέλικτο σχήμα που ενδείκνυται για ναούς, σχολεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σωφρονιστικά καταστήματα, μουσεία, μικρές αίθουσες συναυλιών, υπαίθριους χώρους, καθώς και σε μικρότερες πόλεις όπου το κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσει επαγγελματικά σχήματα κλασικής μουσικής.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Μαρτίου
    12.00

    Πού:
    Φάρος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος
    Μετά την έναρξη, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.

     Pharos Wind Ensemble

    Εικαστικά και Μουσική

    2. Αφιέρωμα “Ας ερχόσουν για λίγο… Σοφία Βέμπο – Μίμης Τραϊφόρος” στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης

    Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης ο “ΠΑΟΔΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου” και το Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης “Απόστολος Μόσχος”, σε συνεργασία με το “Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος” και τον Βασίλη Τραϊφόρο διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τον Μίμη Τραϊφόρο, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ερμηνεύτριας και 20 χρόνια από τον θάνατο του συντρόφου της και σπουδαίου δημιουργού.

    Μνήμες και πολύτιμες μαρτυρίες από τη ζωή και το έργο των δύο καλλιτεχνών θα μας μεταφέρουν ο Δήμος Λεβιθόπουλος και ο Βασίλης Τραϊφόρος, ενώ στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει ένα μουσικό πρόγραμμα.

    Πλειάδα μουσικών θα παίξουν και θα τραγουδήσουν, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης.

    Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια οι: Ιφιγένεια Κοβάνη, Φωτεινή Μίσσα, Φίλιππος Πασσαλίδης, Έφη Παχή και Zαφειρώ Χατζηφωτίου.

    Θα παίξουν οι μουσικοί: Μαρία Ανδριοπούλου & Γιάννης Μυγδάνης – πιάνο, Νίκος Καραχάλιος & Δημήτρης Μανωλόπουλος – μπουζούκι, Γιώργος Μιμιλίδης – ακορντεόν, Φίλιππος Πασσαλίδης – κιθάρα.

    Η εκδήλωση θα κλείσει με την εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας & του Φωνητικού Σύνολου Ηλιούπολης υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βαρβάρας Κουτίβα και την πιανιστική συνοδεία της Αντωνίας Βλάχου.

    Το αφιέρωμα θα συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, Λεωνίδας Κανάρης.

    Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα υπάρχει έκθεση από το “Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος”, με φωτογραφίες, επιστολές και πολλά ακόμη πρωτότυπα και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του ζεύγους Βέμπο – Τραϊφόρου. Όλα τα εκθέματα προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της “τραγουδίστριας της Νίκης”. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 6 μ.μ.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Μαρτίου
    Έκθεση 18.00
    Αφιέρωμα 19.00

    Πού:
    Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
    Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

    Πληροφορίες

    Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    Αφιέρωμα Ας ερχόσουν για λίγο

    Χορός

    3. “Dancing to connect – Χορεύω, άρα επικοινωνώ” στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

    Δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, συνεργασία και επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού.

    Το Dancing to Connect δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ χορού για εφήβους· είναι ένας θεσμός τον οποίο συνέλαβε και θεμελίωσε η ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, που φέρνει κοντά νέους ανθρώπους για να μάθουν τι είναι σύγχρονος χορός, πώς να απελευθερώνουν το δυναμικό και τη φαντασία τους και, πάνω από όλα, πώς να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά.

    Ανάμεσα σε 54 χώρες όλου του κόσμου, η Στέγη παίρνει τη σκυτάλη και για έκτη χρονιά συναντά τους μαθητές μέσα στα σχολεία τους. Μετά την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και την Κομοτηνή, τώρα μπαίνουν και τα Χανιά στο… χορό, μαζί με πέντε σχολεία της Αθήνας. Η τάξη, το γυμναστήριο, το προαύλιο, ακόμα και οι διάδρομοι του σχολείου μεταμορφώνονται σε χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρόβας. Στο τέλος του προγράμματος οι χορογραφίες παρουσιάζονται πρώτα στην πόλη επιλογής κι έπειτα σε μια κοινή παράσταση με όλα τα σχολεία στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, που περιμένει να ταρακουνηθεί!
    συντελεστές

    Συντελεστές:
    Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα πέντε προηγούμενα χρόνια
    Ιωάννα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Μαρτίου
    19.00

    Πού:
    Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
    Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

    χορεύω άρα υπάρχω εκδήλωση
    Φωτογραφία © Σταύρος Πετρόπουλος

    Σινεμά

    4. “Δύο ημέρες, μια νύχτα” των αδερφών Νταρντέν στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

    Η επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για τον Μάρτιο θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 11/3, με τη βραβευμένη ταινία των αδερφών Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντέν “Δύο ημέρες, μια νύχτα” (2014, Έγχρωμο, 95΄), με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε.

    Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Μαρτίου
    19.45

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να στηρίξετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    Δύο ημέρες, μια νύχτα

    Ολοήμερη εκδήλωση – γιορτή

    5. Ms Pepper – Οι καιροί αλλάζουν: Μία ολοήμερη διοργάνωση-γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ο Pepper 96.6 αφιερώνεται για μια μέρα αποκλειστικά στη θηλυκή του πλευρά και το γιορτάζει με μία ολοήμερη διοργάνωση για 3η συνεχόμενη χρονιά.

    Φέτος, η Ms Pepper εμπνέεται από την νέα γυναικεία δυναμική, όπως αυτή εκφράστηκε με αποφασιστικότητα μέσα στο 2017 και δίνει βήμα στη δημιουργικότητα των γυναικών: ομιλίες και συζητήσεις, έκθεση τέχνης, θεατρικό αναλόγιο, τεχνολογία και φυσικά πολλή πιπεράτη μουσική.

    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Μαρτίου
    12.00 – 00.00

    Πού:
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
    Πειραιώς 206, Ταύρος

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι να κάνετε αυτό το Σάββατο: 6 ενδιαφέρουσες προτάσεις με ελεύθερη είσοδο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (10 Μαρτίου 2018)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Pepper 96.6: Μία ολοήμερη διοργάνωση-γιορτή με ελεύθερη είσοδο για την Ημέρα της Γυναίκας



    ΣΧΟΛΙΑ