• City Stories

    Θεματικές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


    Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018. Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου», το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί το κοινό σε μια άκρως ενδιαφέρουσα δράση με θεματικές ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεσή του, που φέρει τον τίτλο “Η Άνοιξη των Γραμμάτων: Από την προγραφική κοινωνία ως τις βιβλιοθήκες της Αρχαιότητας”.

    Ξεκινώντας από την προγραφική κοινωνία της προϊστορίας, όπου τα γραμμικά μοτίβα των σφραγίδων αποτέλεσαν το συνδετικό κρίκο μεταξύ της εικονογραφίας και της γραφής, οι ξεναγήσεις ακολουθούν μια νοητή διαδρομή προς την πρώτη γραπτή απόδοση της ελληνικής γλώσσας στα ανακτορικά αρχεία πινακίδων Γραμμικής Β από την Πύλο και τις Μυκήνες.

    Διατρέχοντας από τη γένεση της αλφαβητικής γραφής και τα πρώτα δείγματά της που εκτίθενται στο Μουσείο, θα παρουσιαστεί η άνθηση του ελληνικού κόσμου διά μέσου των αιώνων.

    Η διαδρομή της ξενάγησης θα καταλήξει στην περιοδική έκθεση του Μουσείου «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», όπου παρουσιάζεται η πνευματική «Άνοιξη των Γραμμάτων» κατά την εποχή του Αδριανού που αποτέλεσε την πολιτισμική βάση του Δυτικού πολιτισμού.

    Ημερομηνίες και ώρες ξεναγήσεων:

    Τρίτη, 5 Ιουνίου στις 15.00

    Τετάρτη, 6 Ιουνίου στις 12.00

    Πέμπτη, 14 Ιουνίου στις 15.00

    Παρασκευή, 15 Ιουνίου στις 12.00

    Οι ξεναγήσεις διοργανώνονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και προσφέρονται δωρεάν από τους αρχαιολόγους του.

    Σε κάθε ξενάγηση θα μπορούν να συμμετέχουν έως 30 άτομα, με σύστημα τηλεφωνικής κράτησης θέσεων εκ των προτέρων. Στα άτομα αυτά θα εξασφαλιστεί ελεύθερη είσοδος.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας προκρατήσεων: 2132144814.

    Οι ξεναγήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της διεθνούς διάκρισης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παγκόσμια ημέρα Ωκεανών: Ζωντανή σύνδεση από τη Σαντορίνη στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ενδιαφέρουσα έκπληξη περιμένει όσους περάσουν από το μετρό του Συντάγματος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βραδιές θερινού σινεμά: Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Τρένο στο Ρουφ για 4 Τρίτες



    ΣΧΟΛΙΑ