• City Stories

    Παγκόσμια ημέρα Ωκεανών: Ζωντανή σύνδεση από τη Σαντορίνη στο ΚΠΙΣΝ


    Στις 8 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η πρωτοβουλία Healthy Seas μαζί με τους Δύτες του Κουστώ (Cousteau Divers) σε ζωντανή μετάδοση από το νησί της Σαντορίνης θα παρουσιάσουν το πώς οι δύτες απομακρύνουν τα δίχτυα φάντασμα, δηλαδή αλιευτικά δίχτυα που χάνονται ή απορρίπτονται στις θάλασσες και ευθύνονται για το θάνατο εκατομμυρίων θαλάσσιων ζώων κάθε χρόνο.

    Οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση από τον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στις 11.00.

    Οι έμπειροι τεχνικοί δύτες του Ghost Fishing που υποστηρίζονται από το κέντρο καταδύσεων Atlantis (Atlantis Dive Center) θα αναλάβουν την απαιτητική καταδυτική αποστολή της ανάσυρσης των διχτυών, τα οποία έπειτα από επεξεργασία θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μαγιό, καθώς ο Πιερ-Υβ Κουστώ (Pierre-Yves Cousteau) θα ταξιδέψει το κοινό πάνω και κάτω από τα κύματα.

    Η πρωτοβουλία Healthy Seas δραστηριοποιείται εδώ και 5 χρόνια στην Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε συνεργασία με εθελοντές δύτες και αλιείς έχουν συγκεντρώσει 375 τόνους αλιευτικών διχτυών από τις θάλασσες και από τη στεριά, που ισούνται με το βάρος 2 γαλάζιων φαλαινών.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

    Το Healthy Seas και οι Δύτες του Κουστώ υποστηρίζουν επίσης οι Carvico, Aquafil SpA, Seascape Subsea Technology BV, Oia Sunset Cruise, Σύλλογος Ψαράδων Θήρας, Σύλλογος Προστατευόμενης Περιοχής Σαντορίνης, Δημοτικό Σχολείο Οίας, Λιμεναρχείο Σαντορίνης, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


    Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ είναι ελεύθερη, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Stavros Niarchos Foundation.
    Πότε:
    Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018
    11.00
    Πού:
    Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδώ και Αινείας: Η αριστουργηματική παράσταση της χορογράφου Sasha Waltz στο Γκαίτε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία ενδιαφέροντα εργαστήρια για ενήλικες στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βραδιές θερινού σινεμά: Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Τρένο στο Ρουφ για 4 Τρίτες



    ΣΧΟΛΙΑ