• City Stories

    Μια ενδιαφέρουσα έκπληξη περιμένει όσους περάσουν από το μετρό του Συντάγματος!

    Μετρό σύνταγμα


    Το μετρό του Συντάγματος στο κέντρο της πόλης, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας. Πολύς είναι ο κόσμος που περνά από τη συγκεκριμένη στάση του μετρό είτε για να πάει στη δουλειά του, είτε για μια βόλτα, είτε για να φτάσει σπίτι του.

    Πολλές είναι οι φορές που στη συγκεκριμένη στάση του μετρό διοργανώνονται μουσικές συναυλίες, bazaar και πολλά άλλα, ενώ πέρα από τον γνωστό σε όλους χώρο εκδηλώσεων, υπάρχει και ένας συγκεκριμένος διάδρομος που ενώνει την έξοδο της Πλατείας με αυτήν του Εθνικού Κήπου, όπου εκτίθενται πολύ συχνά εικαστικά έργα τέχνης.

    Μια τέτοια έκπληξη, λοιπόν, πρόκειται να συναντήσουν όσοι επισκεφθούν το σταθμό του μετρό Συντάγματος τις μέρες αυτές και, συγκεκριμένα, από 7 έως 9 Ιουνίου 2018.

    Πρόκειται για την έκθεση- εγκατάσταση με τίτλο “Στάση 2018” της Βιβέττας Χριστούλη, στο πλαίσιο της ανάδειξης νέων καλλιτεχνών μέσα από την πολιτιστική δράση «MetroStages – Νέοι καλλιτέχνες στο Μετρό».

    Δείτε πληροφορίες παρακάτω:

    Βιβέττα Χριστούλη site-specific εγκατάσταση “Στάση, 2018”

    Ο χώρος έκθεσης της Βιβέττας Χριστούλη “Στάση, 2018”, στο σταθμό-μετρό στο Σύνταγμα όχι μόνον έχει προσδιορίσει τον σχεδιασμό και την δημιουργία του έργου αλλά και επαναπροσδιορίζεται με την έκθεση του έργου σ’ αυτόν. Η αντιπαράθεση του χώρου του έργου με το πραγματικό χώρο της έκθεσης του και τον προσωπικό “σωματικό” χώρο του θεατή, δημιουργεί μια μη-σχέση του έργου με τον χώρο. Επιπλέον, η αντίληψη της εισβολής του ειδώλου του περαστικού, χάρις στις ανακλαστικές του επιφάνειες του, μέσα στον χώρο του “Στάση, 2018”, καθιστά το θεατή κατά κάποιο τρόπο μέρος του έργου. Ο πραγματικός χρόνος της συνάντησης του περαστικού με το έργο “Στάση, 2018”, καθορίζει την αντίληψη του έργου από τον θεατή σε αυτή την απρόσμενη συνάντηση τους, σε μια οικεία ή και αδιάφορη διαδρομή, ενώ ο χρόνος και ο ρυθμός της δημιουργίας του έργου παρεμβάλλονται στους ρυθμούς κίνησης των επιβατών του μετρό.

    Διάρκεια έκθεσης: 7-9 Ιουνίου 2018
    Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 12:00 -24:00
    Παρασκευή 5:30 – 2:30, Σάββατο 5:30 – 22:00
    Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 8.00 μ.μ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παγκόσμια ημέρα Ωκεανών: Ζωντανή σύνδεση από τη Σαντορίνη στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία ενδιαφέροντα εργαστήρια για ενήλικες στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βραδιές θερινού σινεμά: Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Τρένο στο Ρουφ για 4 Τρίτες



    ΣΧΟΛΙΑ